Articol publicitar

Ce opţiuni vor mai avea fumătorii de ţigări mentolate în mai puţin de-o lună?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

În mai puţin de-o lună, cei circa 500.000 de români care fumează ţigări mentolate nu-şi vor mai găsi produsele preferate în magazine. Asta pentru că ţigările mentolate vor dispărea complet din România, ca urmare a implementării prevederilor unei Directive europene.

Fumătorii care nu doresc să renunţe complet la tutun şi nici la aroma de mentol ar trebui să ştie că produsele care încălzesc tutunul, precum glo™,, dar şi ţigările electronice pot oferi în continuare gustul cu care sunt obişnuiţi. Asta pentru că, deşi produsele din tutun încălzit şi ţigările electronice sunt reglementate prin aceeaşi Directivă europeană privind produsele din tutun ca ţigaretele, legiuitorii europeni au considerat că aceste dispozitive sunt diferite de ţigarete şi nu au prevăzut acelaşi set de restricţii. De aceea, mentolul va fi în continuare disponibil în aceste dispozitive, alături de alte arome. 

advert

Mulţi români au apelat deja la aceste alternative, circa 150.000 deţinând deja un dispozitiv glo, arată datele BAT, cea mai mare companie din industria tutunului din România.

„Consumatorii ne spun că doresc produse alternative la fumat care să ofere o experienţă cât mai satisfăcătoare în comparaţie cu produsele tradiţionale din tutun. Având în vedere acest lucru, am lansat recent noul glo™ hyper,  aduce pe piaţa din România cea mai avansată tehnologie de încălzire a tutunului a BAT, încălzirea prin inducţie“, au declarat reprezentanţii companiei.

Din 2013, BAT a investit la nivel global peste 4 miliarde de dolari în dezvoltarea, producerea şi comercializarea produselor alternative la fumatul tradiţional. Peste 1.500 de oameni de ştiinţă, cercetători, ingineri şi toxicologi lucrează în centrele de cercetare şi dezvoltare ale BAT din întreaga lume pentru a dezvolta produse cu nicotină care să le ofere adulţilor fumători alternative potenţial mai puţin riscante la fumat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite