Ce ne-a adus Bunavestirea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce ţară mai are aşa lideri de partid al săracilor, cum e Ciolacu, boss social democrat, acum, putrezi de bogaţi? Cine mai scoate din buzunarul de la piept un purcoi de bani, fără număr, atunci când vrea să-şi ia ochelarii? Ce ţară mai are atâţia politicieni sugative la stat? Şi oameni noi în politică, în cel mai înalt for democratic al ţării, Parlamentul aleşilor neamului, unde  perpetuează tradiţia înjurăturilor şi bălăcărelilor?

De câtva timp, la noi în România cum este vremea aşa e şi situaţia din ţară. Avem instabilitate atmosferică, inevitabil avem şi gâlceavă şi instabilitate politică. Instabilitatea vremii este mai stabilă decât instabilitatea oamenilor politici sau invers! Când ni se pare că aveam soare şi a venit primăvara vremea se schimbă brusc, ba e ploaie, lapoviţă, ninsoare şi pare că a venit iarna într-un anotimp calendaristic nespecific.

Aşa şi cu legile ţării, când pare că se face o lege bună, se votează în Parlament, atunci vine Curtea Constituţională şi zice că-i neconstituţională! Când zici că în sfârşit s-a desfiinţat o instituţie toxică ce fusese înfiinţată cu dedicaţie, să apere nişte personaje şi interese sau să acorde oareşce sinecuri unor băieţi deştepţi, atunci se schimbă brusc vremea şi evident legea strâmbă rămâne în vigoare!

Când zici că ţinem pandemia sub control şi credem că zărim luminiţa de la capătul tunelului, tocmai atunci explodează numărul infectărilor şi se numără tot mai mulţi bolnavi şi morţi! Când zici, hop, facem relaxare, dăm drumul la restaurante, deschidem şcoli, uşurăm spitale, ce să vezi, vine dracul mai al dracu, mai negru la faţă şi îţi spune că nu e bine aşa, că trebuie făcut invers.

Când Europa şi lumea întreagă strânge rândurile în jurul covidului ucigaş noi dăm paranghelii şi petreceri, ieşim pe străzi şi ne facem de cap cu şi fără mască!

Când la noi se vaccinau ”esenţialii” în Europa se vaccinau nu doar medicii, ci şi cetăţenii de rând! Când la noi a primit verde şi plebea după prioritari, în Europa se vaccinau sau aşteptau să le vină rândul oamenii de stat şi de guvern!

Când s-a dat drumul la vaccinarea în masă a populaţiei, în România, au apărut şi ştirile cu morţii din cauza vaccinului!

Vaccinarea este voluntară, la libera opţiune a fiecărui cetăţean, dar s-au găsit unii să facă zarvă că vaccinarea este obligatorie! Când trebuie să ne protejăm sănătatea şi viaţa mai bine, atunci ne expunem mai tare!

Când ne îmbrăcăm că ninge, este frig ca iarna, când ne dezbrăcăm că a ieşit soarele! Când se merge la schi, când la terase la bere! Sau şi la schi şi la bere!

Când avem ”terorişti”, când nu avem! Când mergem la plantat puieţi la Dăbuleni, de poză, când mergem la Paşte, la slujbe!

Când suntem lideri de mari partide politice, reprezentative pentru popor, apărătoare ale amărăştenilor, când scoatem cărămizile de bani din buzunare!

Păi, ce ţară mai are aşa lideri de partid al săracilor, cum e Ciolacu, boss social democrat, acum, putrezi de bogaţi? Cine mai scoate din buzunarul de la piept un purcoi de bani, fără număr, atunci când vrea să-şi ia ochelarii?

Cine mai e ca social bogatul nostru Ciolacu, drept credincios urmaş al bolşevicului Iliescu, înaintaşul roşu, cu dragoste de cele sfinte şi de biserici, declarând ritos că de Paşte, plăteşte fără să clipească amenda doar, doar să meargă să ia lumină!

Ce ţară mai are atâţia politicieni liberali sugative la stat?

Sau în cel mai înalt for democratic al ţării, Parlamentul aleşilor neamului, unde oamenii noi în politică perpetuează tradiţia încondeierilor şi bălăcărelilor chiar de dinainte de de număratul ouălelor lui Năstase, un alt fost mare lider de seamă!

Păi dacă vremea este instabilă, legile sunt ca vântul, politicienii şi conducătorii pe măsura vremurilor, cum poate să fie societatea românească? Drept urmare, cum ar zice şeful de stat în funcţie, avem o societate instabilă, cu situaţii nepredictibile, oscilantă ca valurile de tsunami

Trăim în România, într-o lume nebună, nebună, nebună! Totul este în mişcare, totul este în schimbare! Ce-i alb acum, peste câteva minute este negru, ce-i bine se transformă brusc în rău şi invers! Totul se transformă de la minut la minut, de la oră la oră, de la zi la zi şi de de la noapte la zi!

Ce zic, fac acum aleşii poporului, guvernanţii, se schimbă brusc ca vântul! Nimic nu rămâne cum s-a stabilit, nimic nu-i ce pare şi cu atât mai puţin nu este ceea ce ar trebui să fie!

Până şi coronavirusul suferă mutaţii permanente, dar noi românii! Unii au ajuns de se poartă ca mutanţii, în loc de bun simţ, educaţie, judecată la cap, argumente, zici că au luat-o de tot razna!

Pe străzi, în locuri şi instituţii publice, pe reţelele sociale, oriunde, înjură, urlă, ameninţă, lovesc, se mănâncă între ei de parcă şi-ar trăi ultimele zile din viaţă!

Fiecare vrea să-şi facă legea lui şi să o aplice altora, cum vrea el! Aşa cum o fac legiuitorii, cum vor ei, doar pentru ca alţii să o respecte, nu şi ei! Dar, ce contează, guvernanţii urlă că nimeni nu este mai presus de lege, dar ei sunt primii care le încalcă! Şi nici nu sunt ei de vină, ci poporul care i-a ales!

Suntem mai schimbători ca vântul! Nimeni nu ştie exact căror legi, măsuri va trebui să le facem faţă de mâine, ce vom face şi cum vom trăi mai departe!

Singurele constante sunt vremurile schimbătoare, instabilitate, incertitudinea...

Dar unii mai credincioşi de gură aşa, anunţă că a venit Bună vestirea, bunăstarea şi bună guvernarea!!! Unde or fi, unde s-or găsi, numai Dumnezeu ştie, că poporul, cetăţenii le tot caută şi nu le găsesc!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite