Ce se mai găseşte în carmangerii: carne mucegăită şi cârnaţi lipicioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea a fost confiscată
Carnea a fost confiscată

Multe produse sunt vândute cu reclamă mincinoasă, de exemplu crenvurştii de curcan au sigla „doar ce e mai bun pentru micuţul tău”.

41% din carnea controlată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în luna septembrie a fost găsită cu nereguli. Au fost oprite definitiv de la vânzare 152 kilograme preparate din carne şi alte 1.750 kilograme, în valoare de 23.300 lei, reţinute temporar. Inspectorii Autorităţii au găsit următoarele produse neconforme: „Salam Franţuzesc Extra” cu mucegai pe membrană, „cârnaţi Pleşcoi oaie” cu suprafaţa lipicioasă şi aspect de vechi şi miros urât, „Salam Delicates cu paprika”, care avea stratul de mucegai de cultură depreciat pe zone întinse. Multe din preparate (crenvurşti, parizer, salam de vară) nu se încadrau în conţinutul minim de proteine, între 2% şi 24%, iar altele aveau un conţinut ridicat de apă. „Sunt produse la care hârtia de ambalat zici că a fost ţinută în bidonul cu apă”, a comentat Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC.
Unele produse nu respectă procesul tehnologic, de exemplu la cârnaţii cabanos tratamentul termic ar trebui să fie „fiert şi dublu afumat”, nu doar „fiert şi afumat”. Altele duc în eroare consumatorii, prin denumirile lor: parizerul „de crucan” conţinea emulsie de şoric şi slănină de porc, iar crenvurştii de curcan erau prezentaţi cu sigla „doar ce e mai bun pentru micuţul tău”. „Denumirea produsului este neadecvată, întrucât, conform ingredientelor declarate, acest sortiment conţinea 60% carne de porc şi 15% carne de crucan”, a explicat preşedintele ANPC.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite