Ce se va întâmpla cu salariile bugetarilor în 2011 - Videanu: Revin la nivelul de dinainte de scădere / Vlădescu: Cresc cu 15%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce luni de zile guvernanţii s-au arătat pesimimişti privind o posibilă revenire la nivelurile de dinaintea tărierii cu 25% a salariilor din sectorul bugetar, ba chiar au sugerta că ar urma noi scăderi, în numai două zile, doi miniştri importanţi ai Cabinetului Boc, Adriean Videanu şi Sebastian Vlădescu, anunţă ba revenirea, în 2011, la nivelul din iunie, fie o majorare cu 10%.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, marţi, că salariile din sistemul bugetar ar putea reveni începând de anul viitor, în trepte, la nivelurile de dinaintea reducerii cu 25%.

CITEŞTE ŞI: Culmea restructurărilor în Primărie

"În 2011 se vor crea premisele pentru a reveni la salariile de dinainte de tăierea de 25% şi să urce în trepte la nivelul anterior", a declarat Videanu, citat de Mediafax.

Bugetarii au pierdut 25% din saariu începând de la 1 iulie, ca o primă măsură de reducere a cheltuielilor bugetare.

Ministrul Finanţelor,  Sebastian Vlădescu, declara cu o zi în urmă că fondul de salarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemul public, permite o creştere salarială medie de peste 10%, pentru care rămâne însă de stabilit cum va fi distribuită, în baza sistemului unitar.

Miniştrii spun lucruri trăznite despre salariile bugetarilor

În urmă cu numai două luni, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, băga spaima în bugetari după ce declara că este posibil ca anul viitor salariile angajaţilor de la stat să scadă cu 30 - 50% sau chiar mai mult.

“Nu am făcut o analiză pe scăderea salariilor anul viitor, dar dacă nu am fi luat aceste măsuri ar fi posibil să scadă salariile şi cu 70% în 2011. Dacă nu am fi luat aceste măsuri şi dacă se aplică şi nu vor avea rezultatel scontate, singura soluţie este să cadă Guvernul”, declara Şeitan la finalul lunii mai.

Consiliera primului ministru pe probleme economice, Andreea Vass, declara pentru adevărul.ro că salariile pot rămâne reduse şi în 2011, dacă măsurile de austeritate nu produc economii la buget

"Primul criteriu care va determina viteza cu care se va reveni la nivelul actual al salariilor ţine de efortul de restructurare. Al doilea criteriu ar fi relansarea activităţii economice, cu alte cuvinte a încasărilor bugetare, iar al treilea ar fi eficienţa şi calitatea serviciilor publice. De toate aceste 3 criterii depinde nivelul ulterior al salariilor", declara Vass în iunie.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite