Ce se întâmplă cu ora de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a propus renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa în 2019. Astfel, statele membre vor avea libertatea de a decide dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau de iarnă.

„Schimbarea orei trebuie să înceteze. Statele membre ar trebui să decidă singure ca cetăţenii lor să trăiască în condiţii de oră de vară sau de iarnă. Este o chestiune de subsidiaritate. Mă aştept ca Parlamentul şi Consiliul să împărtăşească acest punct de vedere şi să găsească soluţii care funcţionează pentru piaţa noastră internă. Suntem în întârziere”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, citat de digi24.ro.

„Propunem renunţarea la schimbarea sezonieră a orei începând cu anul viitor. Acest calendar foarte ambiţios va permite cetăţenilor să beneficieze de această măsură fără întârziere. În prezent invităm statele membre şi întreprinderile să facă pregătirile necesare pentru a asigura o abordare coordonată în întreaga UE”, a declarat, la rândul său, comisarul european pentru transporturi, Violeta Bulc. 

Propunerea legislativă urmăreşte să asigure faptul că orice modificări sunt efectuate în mod coordonat între ţările vecine, astfel încât să se garanteze funcţionarea adecvată a pieţei interne şi să se evite fragmentarea, care ar putea apărea dacă unele state membre păstrează dispoziţiile referitoare la schimbarea sezonieră a orei, în timp ce altele renunţă la ele. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite