Ce conţine vaccinul ARN mesager, explicat pe înţelesul tuturor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În România sunt disponibile două vaccinuri tip ARN mesager, Pfizer BioNTech şi Moderna. Foto: Arhivă
În România sunt disponibile două vaccinuri tip ARN mesager, Pfizer BioNTech şi Moderna. Foto: Arhivă

Lista ingredientelor vaccinului ARN mesager este relativ simplă în comparaţie cu alte vaccinuri şi prezintă un risc foarte scăzut de reacţii adverse.

„Ce conţine vaccinul ARN mesager pe înţelesul tuturor! Lista ingredientelor este relativ simplă în comparaţie cu alte vaccinuri: apă, săruri, oţet, zahăr, grăsimi şi o substanţă activă, fără conservanţi. Majoritatea ingredientelor acestui vaccin sunt substanţe care se găsesc în mod natural în corpul omenesc. De aceea, acest vaccin prezintă un risc foarte scăzut de reacţii adverse”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Conform sursei citate, vaccinul respectă toate cerinţele legale de calitate, siguranţă şi eficacitate şi este aprobat de Comisia Europeană, după evaluarea efectuată de Agenţia Europeană a Medicamentului. 

CNCAV reaminteşte că ărin vaccinare împotriva COVID-19:

- se reduce riscul de infectare;

- se reduce riscul de transmitere a virusului;

- se reduce considerabil riscul de spitalizare;

- se reduce considerabil riscul de deces.

În România sunt disponibile două vaccinuri tip ARN mesager, Pfizer BioNTech şi Moderna. Vaccinul Pfizer BioNTech se administrează din data de 27 decembrie 2020, iar vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite