Caz revoltător la un spital din Lugoj: familia unui pacient mort de COVID-19 a plătit 1.200 de lei pentru depozitarea într-un sac, cu tuburi de oxigen cu tot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Morga mobilă de la Spitalul din Lugoj se află lângă un morman de gunoaie FOTO captură Digi 24
Morga mobilă de la Spitalul din Lugoj se află lângă un morman de gunoaie FOTO captură Digi 24

Familia unui pacient care a murit de COVID-19 reclamă condiţiile improprii în care i-a fost depozitat trupul, într-un sac, cu tot cu tuburi de oxigen şi cearşaful de pat, în morga mobilă din curtea spitalului din Lugoj.

„Am fost surprins să văd când mi l-a desfăcut să văd că efectiv parcă nici nu l-am mai cunoscut, l-au băga acolo cu tuburile, cu tot ce o avut, l-au luat şi l-au aruncat în sac ca pe un câine şi cearceaful pe care l-a avut acolo, infecţia”, a povestit cumnatul bărbatului decedat.

Trupul bărbatului a fost păstrat în remorca frigorifică 14 ore, iar familia a trebuit să plătească 1.200 de lei pentru acest serviciu, scrie Digi 24.

„Un câine dacă era schingiut eu cred că societatea civilă sărea şi autorităţile statului. Eu vreau să trag un semnal de alarmă autorităţilor, statului, societăţii civile să luăm atitudine ca aceste lucruri să nu se mai întâmple”, a declarat cumnata bărbatului decedat.

Rudele au sunat la firma de pompe funebre care administrează morga mobilă pentru a cere explicaţii.

„- Nu-i aveţi depozitaţi în nişte condiţii, aşa, adică nu aruncat?

- În ce condiţii?

- Pus în ceva, o ladă, dar nu aruncat aşa într-o maşină?

 În ce condiţii? În ce ai vrea să-l pui, în tavă, în ce?”

În urma scandalului managerul spitalului Lugoj a fost demis.

„Ce o să vă promit eu că încerc să fac, dacă tot respectăm protocolul de transfer al pacientului decedat până la container, de acolo ok, cine se va înscrie şi va câştiga o licitaţie, ăla ne va oferi un container şi de acolo este dreptul aparţinătorului să hotărască dumnealui”, a declarat Ionuţ Cocoş, noul manager al Spitalului Municipal Lugoj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite