Câţi români s-au infectat după vaccinarea împotriva COVID-19 RAPORT

Câţi români s-au infectat după vaccinarea împotriva COVID-19 RAPORT

În intervalul 1 – 31 august 2021, un număr de 301 persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin Foto: Arhivă

16.07% din totalul persoanelor testate de la începutul campaniei de vaccinare până pe 31 august 2021 au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, 5.27% (cu 0,36 mai puţin faţă de ultima raportare) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, conform ultimului raport lunar transmis, luni, de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, potrivit INSP, 24.094 persoane (0.46% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin.  

Iar la un număr de 499 persoane (2.07% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin) a survenit decesul. Potrivit INSP, niciunul din decese nu s-a datorat vaccinării. 

Tot în acelaşi interval de timp, 8.042 persoane (0.18% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin. 
 
Dintre acestea, în cazul a 133 persoane (1.65% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul. Conform sursei citate,  niciunul dintre decese nu s-a datorat vaccinării.
 
„Toate semnalele ştiinţifice arată că varianta Delta este mai uşor de transmis, dar persoanele vaccinate sunt mai protejate. Dacă se îmbolnăvesc, nu fac formă gravă a bolii, dar în acelaşi timp sunt studii care încă nu au concluzii finale, dar spun că este posibil ca severitatea şi ajungerea la spital şi la Terapie Intensivă este mai mare decât ce a fost în variantele anterioare”, subliniază medicul Raed Arafat.
 
De asemenea, conform INSP, în intervalul 1 – 31 august 2021, un număr de 301 persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin.
 
În această perioadă, nicio persoana confirmată cu infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin nu a efectuat şi a doua doză.
 
Totodată, în acelaşi interval de timp, 2.635 persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările