Câţi bani vor fi alocaţi pentru programul Rabla în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Programul Rabla va beneficia de 322 de milioane de lei în acest an. Cel puţin aşa susţine ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, potrivit căreia 35.000 de persoane fizice vor putea cumpăra o maşină prin program.

„Vă informez că au fost adoptate de Guvern sumele pentru proiecte de interes de naţional. La Programul Rabla suma este de 322 milioane de lei. Asta înseamnă că aproximativ 35.000 de români vor putea să îşi achiziţioneze o maşină nouă şi nu numai persoanele fizice, dar şi persoanele juridice vor putea să acceseze Programul Rabla”, a declarat Gavrilescu, citată de Agerpres. 

Potrivit sursei citate, programul Rabla clasic va demara pe 5 sau 6 aprilie. 

„Continuăm şi anul acesta reînnoirea parcului auto cu maşini nepoluante, maşini 100% electrice sau hibrid plug in sau hibrid, pentru care Guvernul a adoptat suma de 93 milioane de lei, buget care va putea să fie accesat atât de persoanele fizice, cât şi juridice”, a punctat Gavrilescu. 

Programul Rabla pentru electrocasnice va fi completat anul acesta şi pentru televizoare şi alte echipamente.

Ministrul Mediului a indicat că au fost aprobate şi sumele privind închiderea unor depozite de deşeuri.

De asemenea, ea a arătat că pentru campania naţională de colectare a deşeurilor municipale şi din ambalaje a fost aprobată suma de 25 de milioane de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite