Câte persoane au murit în urma infecţiei cu virusul West Nile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
30 de persoane au murit în urma infecţiei cu temutul virus FOTO Adevarul
30 de persoane au murit în urma infecţiei cu temutul virus FOTO Adevarul

30 de români au murit în urma infecţiei cu virusul West Nile, informează ultimele date ale Ministerului Sănătăţii. Potrivit instituţiei, până acum s-au înregistrat 237 de cazuri de meningite şi meningo-encefalite.

Concret, în Bucureşti s-au înregistrat 9 decese, 4 în judeţul Iaşi, 3 în judeţul Olt. Un număr de 2 decese au fost consemnate în fiecare din judeţele Constanţa Dolj şi Bihor şi câte 1 deces în judetele Alba, Brăila, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Suceava şi Teleorman.

„În ultima săptămână au fost confirmate 22 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile”, transmite Ministerul Sănătăţii. 

Cum se transmite infecţia cu virusul West Nile

Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de ţânţari atât în mediul urban cât şi în cel rural, pentru perioada următoare odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire.

Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă  populaţiei să ia în contiunare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, reamintim mjloacele de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite