Câte cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului

Câte cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului

FOTO Adevarul

28 de cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului şi peste un milion de persoane aflate la risc au fost vaccinate cu ser gratuit distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, s-au înregistrat 17 cazuri confirmate de gripă în săptămâna 3 - 9 decembrie, însă niciun deces confirmat nu a fost înregistrat.
 
La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii virale ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 88.387.
 
De asemenea, în săptămâna 3 - 9 decembrie s-au înregistrat la nivel naţional 149 de cazuri de gripă clinică şi opt cazuri de infecţii respiratorii acute severe.
 
Cele 28 de cazuri de gripă de la începutul sezonului se împart astfel: cinci cazuri gripă cu virus AH1, două cu virus AH3, 20 cu virus A nesubtipat şi un caz cu virus B.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările