Cât de periculoase sunt, de fapt, uscătoarele de mâini

Cât de periculoase sunt, de fapt, uscătoarele de mâini

FOTO Adevarul

Uscătoarele de mâini ar trebui interzise în spitale, arată oamenii de ştiinţă, potrivit cărora aparatele împrăştie mai mulţi microbi decât şerveţelele de hârtie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, un studiu derulat în trei unităţi spitaliceşti arată că dacă şerveţelele reduc riscul împrăştierii virusurilor şi microbilor, uscătoarele de mâini ajută la propagarea acestora. 
 
Mai exact, cercetătorii au descoperit că persoanele care şi-au uscat mâinile la un uscător aveau pe piele bacterii periculoase care cauzează infecţii, pneumonie sau gastroenterite.
 
„Problema nu este că oamenii nu se spală corect pe mâini. Când folosesc jetul de aer de la uscătoare, microbii sunt împrăştiaţi şi răspândiţi prin toată încăperea, inclusiv pe pielea oamenilor. Uscătoarele creează practic aerosoli contaminaţi, care ajung pe marginea chiuvetelor, pe podea şi pe alte suprafeţe, iar riscul devine şi mai mare dacă oamenii ating aceste suprafeţe”, spune profesorul Mark Wilcox, expert în microbiologie, citat de Digi24.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările