Cât câştigă lunar managerul Spitalului Foişor, acuzat că a întârziat eliberarea documentelor necesare pentru evacuarea pacienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ioan Stoica a fost acuzat de Ministerul Sănătăţii că a întârziat eliberarea documentelor necesare pentru evacuarea pacienţilor din unitatea sanitară pe care o conduce.  FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Cristian Ioan Stoica a fost acuzat de Ministerul Sănătăţii că a întârziat eliberarea documentelor necesare pentru evacuarea pacienţilor din unitatea sanitară pe care o conduce.  FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Veniturile managerului Spitalului Foişor, Cristian Ioan Stoica, sunt unele consistente. El a intrat în atenţia opiniei publice vineri seară când a fost acuzat de Ministerul Sănătăţii că a refuzat transformarea spitalului în unitate suport-Covid şi a întârziat evacuarea pacienţilor.

Managerul spitalului Foişor câştigă lunar sume importante, venituri stânse din trei salarii, care însumează aproximativ 6.200 de euro. Cristian Ioan Stoica se află în funcţia unităţii sanitare din anul 1997.

Cele mai însemnate sume le câştigă din salariul obţinut pentru prezenţa la catedra Facultăţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, respectiv 197.338 lei anual, adică peste 16.000 lei lunar. Pentru postul din cadrul Spitalului Foişor, managerul primeşte 164.907 lei (13.742 lei lunar). De la Academia de Ştiinţe Medicale, medicul primeşte 3.191 de lei. Astfel, valoarea lunară a veniturilor sale ajunge la puţin peste 6.000 euro. 

Cristian Ioan Stoica deţine o casă, un apartament şi un teren în Corbeanca, precum şi un apartament în Bucureşti.

Managerul Stoica a fost acuzat de Ministerul Sănătăţii că a întârziat eliberarea documentelor necesare pentru evacuarea pacienţilor din unitatea sanitară pe care o conduce.

"Spitalul Foişor a fost informat încă de dimineaţă despre iminenţa transformării spitalului. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11,00. La orele 19,00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar. Întârzierea nepermisă a pus o parte din pacienţii spitalului într-o situaţie regretabilă. Modul cum a decurs evacuarea este regretabil şi ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate", se afirmă într-un comunicat de presă transmis sâmbătă seara de către Ministerul Sănătăţii.

Acesta nu este primul scandal în care medicul este implicat. În trecut, în luna martie a anului trecut, el a ignorat ordinul ministrului Sănătăţii de la vremea respectivă de a opri temporar toate operaţiile non-critice. Medicul şi-a rezervat o sală de operaţie, unde urma să facă două intervenţii chirurigicale, fără a lua în considerare deciziile Ministerului Sănătăţii.

Reamintim că peste 100 de pacienţi au fost evacuaţi din Spitalul Foişor vineri noapte, pentru a elibera 26 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID, întrucât instituţia urma să devină de sâmbătă, 10 aprilie, spital dedicat bolnavilor de coronavirus.

În Spitalul de Ortopedie Foişor erau internaţi un număr de 105 pacienţi. 13 dintre aceştia au fost transferaţi cu ambulanţe SMURD şi SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanţa la domiciliu în Galaţi. Dintre ceilalţi 92 pacienţi, 25 erau programaţi pt intervenţii chirurgicale iar 67 erau pacienţi deja operaţi, care urmau sa fie externaţi la domiciliu, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Totodată reprezentanţii instituţiei spuneau că eliberarea paturilor era necesară deorece „De mai bine de o săptămână, în Bucureşti sunt zero locuri ATI disponibile în anumite momente ale zilei”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite