Peste 500 de kilograme de produse din carne au fost retrase de pe piaţă fiindcă puneau în pericol sănătatea consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele alimentare retrase de la vânzare de reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nu respectau condiţiile de depozitare, manipulare şi comercializare şi prezentau un risc crescut de îmbolnăvire a consumatorilor.


În urma verificărilor premergătoare sărbătorilor de iarnă, inspectorii sanitar veterinari au retras de la comercializare peste 500 de kilograme de produse alimentare, preponderent carne şi produse din carne.

Specialiştii au explicat că, în majoritatea cazurilor, comercializarea produselor alimentare nu respecta condiţiile de igienă sau se făcea în spaţii neînregistrate sanitar-veterinar. De asemenea, nu erau respectate condiţiile de depozitare, etichetarea şi ambalarea şi s-a constatat şi manipularea necorespunzătoare a ustensilelor şi a veselei în blocul alimentar. În târguri erau comercializate animale fără documente sanitar-veterinare.

Conform datelor centralizate, au fost verificate 1.300 de obiective, din care: 103 carmangerii, 160 de măcelării, 500 de magazine alimentare, 74 de depozite de produse alimentare, 147 de supermarket-uri, 132 de restaurante, 51 de laboratoare de patiserie-cofetărie, 26 de unităţi fast-food, 9 pizzerii, 13 unităţi de procesare a laptelui, 14 unităţi de porcesare a cărnii, 4 unităţi de panificaţie, 6 centre de ambalare ouă, 8 abatoare, 44 de târguri de animale şi au avut loc şi 9 acţiuni de control în trafic.

Ca urmare a neregulilor descoperite în timpul controalelor, desfăşurate în perioada 15 – 20 decembrie, au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 175.782 de lei, iar unui număr de 6 unităţi le-a fost suspendată activitatea, până la remedierea deficienţelor constatate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite