Care sunt judeţele care au înregistrat miercuri cele mai multe cazuri noi de COVID-19. În ce judeţe numărul de bolnavi s-a dublat în 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

În ziua în care România a înreţistrat un nou record de îmbolnăviri de COVID-19, Bucureştiul continuă să fie pe primul loc la numărul de noi  infectări cu SARS CoV2. Totuşi, contrar trendului înregistrat la nivelul ţării, în Capitală, astăzi au fost înregistrate cu trei cazuri mai puţin decât în ziua anterioară: 211 faţă de 214.

În topul judeţelor cu cele mai multe cazuri noi confirmate astăzi sunt în Cluj (99), Suceava (91), Prahova (84) şi Vâlcea (83). De altfel, în foarte multe judeţe numărul infectărilor s-a dublat. Este vorba de judeţele Bihor, Brăila, Covasna, Constanţa, Cluj, Hunedoara, Mureş, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiş, Vaslui, Vâlcea sau Vrancea.

Creşterea numărului de persoane infectată este explicată prin apariţia unor focare în căminele de bătrâni. În judeţul Cluj a fost descoperit un focar de coronavirus la centrul de vârstnici din comuna Apahida, acolo fiind 48 de persoane diagnosticate pozitiv.

În judeţul Olt, tot la un cămin de bătrâni. 62 de persoane au testate pozitiv, iar centrul a intrat în carantină pentru 14 zile. 

De asemenea, 38 de cazuri de coronavirus au fost depistate şi la Spitalul de Psihiatrie din Siret, din judeţul Suceava. 

România a înregistrat miercuri un nou bilanţ record de cazuri noi de coronavirus: 1713 în ultimele 24 de ore.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite