Când vom avea vaccin românesc pentru COVID-19 şi cum va fi administrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul dezvoltat de OncoGen şi Institutul Cantacuzino se va administra intranazal FOTO OncoGen
Vaccinul dezvoltat de OncoGen şi Institutul Cantacuzino se va administra intranazal FOTO OncoGen

Profesorul  Mircea Ioan Popa de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” e explicat condiţiile în care se vor desfăşura testele pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat împreună cu specialiştii de la Institutul OncoGen din Timişoara.

„Suma necesară pentru cercetare şi dezvoltare este mai mare de 3,5 milioane de lei, atât cât este finanţarea acordată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2. Vor fi necesare fonduri suplimentare. Dezvoltarea vaccinului ar putea dura cam 18 luni pentru că sunt de făcut mai multe studii. Sunt necesare teste imunologice pe animale după care s-ar putea trece la teste clinice pe oameni. Pentru o eventuală trecere la producţie mai este necesară rezolvarea unor probleme administrative. Trebuie să obţinem autorizări”, a precizat profesorul Mircea Ioan Popa. 

Recunoscut de OMS

Reamintim că OncoGen şi Institutul Cantacuzino au semnat un acord de colaborare pentru a continua cercetarea în vederea dezvoltării unui vaccin împotriva COVID-19. 

„Suma se ridica la 3,5 milioane RON şi ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen şi recunoscut atât de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cât şi de Guvernul Britanic”, au anunţat reprezentanţii Centrului Oncogen din Timişoara.

Cercetătorii OncoGen şi-ar dori ca vaccinul împotriva SARS-nCoV-2 la care lucrează să fie administrat intranazal - fie sub formă de picături, fie prin pulverizare. „Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”, arată reprezentanţii OncoGen.

„Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanţial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producţiei de vaccinuri”, mai spun reprezentanţii OncoGen.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite