Când vom scăpa de măşti. Beatrice Mahler: „Singura speranţă de normalitate este vaccinul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti, Beatrice Mahler, a declarat, vineri, că „singura soluţie şi speranţă” pentru o viaţă normală este vaccinarea împotriva COVID-19.

„Singura soluţie şi speranţă pe care o avem de normalitate este administrarea vaccinului. Este adevărat, acest vaccin a fost creat într-un timp extrem de scurt, dar nu trebuie să uităm că a fost creat printr-o metodă de laborator, printr-o metodă de cercetare care în acest moment nu este nouă, este aplicată în tratamentul patologiei oncologice, tratament care este extrem de eficient dacă vorbim de această categorie de pacienţi şi, mai mult decât atât, vorbim de o modalitate de structură a vaccinului care practic nu aduce în organism agentul patogen. (...) Acest vaccin cu siguranţă va fi eficient, pentru că studiile de până în acest moment indică eficienţă de peste 90%, dar nu trebuie să înţelegem această eficienţă ca pe singurul obiectiv pe care îl avem în acest moment. Mai sunt răspunsuri pe care le aşteptăm, vor veni””, a spus Mahler, într-un interviu pentru Agerpres.

Betrice Mahler mai spune şi că ea se va vaccina, pentru a putea avea „o viaţă normală”.

„Dacă ne vaccinăm şi dacă înţelegem că vaccinarea este o soluţie pentru noi românii şi procentul de vaccinare şi dorinţa de a ne vaccina ajunge undeva la 70% din populaţie, probabil că în toamnă vom scăpa de măşti”, a declarat Mahler potrivit sursei citate

De altfel, astăzi, Guvernul a anunţat şi modalitatea în care se va desfăşura campania de vaccinare în România. Autorităţile îşi propun să imunizeze 13 milioane de români în primele 6 luni.

Iar potrivit medicului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, cei care vor dori să se vaccineze împotriva COVID şi nu sunt în grupele prioritare sau de risc se vor putea înscrie online pe o platformă specială, telefonic sau prin intermediul medicului de familie. Vaccinarea nu va avea însă loc la cabinetele medicilor de familie, ci în centre special create. Vor fi în jur de 850-900 de astfel de centre în toată ţara, dar lor li se vor alătura şi caravane mobille.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite