Când ar trebui să înceapă campania de vaccinare antigripală. Medic de familie: „Perioada optimă pentru administrarea vaccinului este 15 octombrie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Ministerul Sănătăţii anunţa că începând cu 15 septembrie, vaccinul antigripal va fi distribuit către direcţiile de sănătate publică, medicii de familie susţin că abia ce au primit solicitarea de a face cartografierea persoanelor care urmează să fie imunizate gratuit.

„Am făcut această cartografiere şi am trimis-o direcţiei de sănătate publică. Aşteptăm distribuirea dozelor”, a explicat medicul de familie Gindrovel Dumitra. 

Potrivit acestuia, perioada optimă pentru administrarea vaccinului este în jurul datei de 15 octombrie. 

„Este bine să ajungă vaccinul antigripal în depozitele naţionale în luna septembrie dar la noi ar trebui să ajungă undeva la jumătatea lunii octombrie. Nu este recomandat să începem încă din septembrie pentru că vaccinul gripal nu are o protecţie care să se extindă pe o perioadă mai mare, nu este un vaccin perfect dar e cel mai bun lucru pe care îl putem face şi e bine ca vârful de sezon care la noi e în ianuarie-februarie să întâlnească persoane care au anticorpi”, a completat medicul. 

Şi în acest an, vaccinul va fi diferit de cel folosit în campania anterioară de imunizare gratuită. „Vaccinul de anul acesta e diferit de cel de anul trecut, Organizaţia Mondială a Sănătăţii modifică anumite linii. Şi subtipurile de gripă pot fi înlocuite dacă s-au modificat în cursul anului precedent”, a mai spus medicul de familie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite