Canalul YouTube interzice videoclipurile periculoase şi dăunătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

YouTube a luat decizia de a interzice videoclipurile periculoase şi dăunătoare. Asta după ce un film a dat naştere unor provocări în mediul online: oameni care încearcă să desfăşoare activităţi zilnice legaţi la ochi şi care postează ulterior filmuleţele pe YouTube, relatează BBC.

Concret, site-ul, care aparţine companiei Google, arată, într-o comunicare că asemenea materiale nu îşi au locul pe Youtube, mai ales că o serie de filmuleţe care au ajuns pe canalul Youtube au avut drept rezultat rănirea sau chiar decesul persoanelor care s-au filmat. 

Totuşi, se pare că Youtube nu reuşeşte să îşi respecte propriile reguli, notează BBC. Potrivit sursei citate, filmuleţe controversate au apărut pe site şi au făcut milioane de vizualizări, iar compania nu a luat niciun fel de măsuri pentru a le îndepărta, conform unui raport Buzzfeed. 

Noile reguli pe care vrea să le impună Youtube ar fi binevenite, dar ele trebuie să facă distincţia clară între tipurile de conţinut care pot fi periculoase şi cele care nu reprezintă un pericol pentru cei care accesează filmuleţele. 

Un aspect important, pe care compania îl ia în seamă, este acela de a-i ţine departe pe copii de conţinutul periculos. Pentru asta, Youtube susţine că ar fi colaborat cu psihologi de copii, pentru a înţelege ce tip de conţinut poate deveni traumatic pentru micuţi. Un astfel de exemplu îl reprezintă filmuleţe în care copiii erau păcăliţi că unul dintre părinţii lor a murit. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite