Campanie de promovare a sănătăţii orale în grădiniţe, şcoli şi liceele din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campanie de promovare a sănătăţii orale în grădiniţe şi şcoli FOTO Adevărul
Campanie de promovare a sănătăţii orale în grădiniţe şi şcoli FOTO Adevărul

Asociaţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti a început o campanie de promovare a sănătăţii orale în grădiniţe şi la clasele primare din Bucureşti, susţine Turkes Ablachim, directorul medical al instituţiei.

Proiectul este demarat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, plecând de la faptul că elevii au carii încă de mici. Potrivit sursei citate, campania, care a debutat pe 12 martie, s-a derulat deja în 97 de unităţi de învăţământ şi aproximativ 21.000 de copii au primit recomandări de igienă orală. 

Până în iunie toţi copiii din grădiniţele şi clasele primare din Capitală vor beneficia de această campanie, urmând ca, din anul şcolar 2018 - 2019, ea să se adreseze şi elevilor de clasele V - VIII şi licee.

Ea a precizat că în grădiniţele, şcolile, liceele din Bucureşti sunt 225.000 de elevi.

„Începând cu sfârşitul lunii martie, în cabinetele şcolare stomatologice se vor achiziţiona 50 de unituri stomatologice împreună cu echipamentele de sterilizare pentru instrumentarul stomatologic. Acestea sunt în valoare de 2.250.000 de lei împreună cu sterilizatoarele, care sunt 756.000 de lei”, a precizat Turkes Ablachim, care a reamintit că în cabinetele stomatologice din unităţile de învăţământ de stat se pot realiza gratuit tratamente stomatologice necesare copiilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite