Campanie de prevenire a accidentelor rutiere cu premii destinată copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică va avea loc o campanie de educaţie rutieră adresată copiilor şi părinţilor, asta după ce s-a constatat că în primele opt luni ale acestui an s-au înregistrat 204 accidente de circulaţie în care au fost implicaţi copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani. În urma accidentelor, 20 de copii au murit.

Pe 29 septembrie, de la ora 10.00, în toate magazinele Lidl din ţară va avea loc simultan o lecţie interactivă de circulaţie rutieră şi jocuri educative pentru copii. 

Părinţii sunt aşteptaţi împreună cu cei mici în parcarea magazinelor unde copii vor învăţa cum să circule şi să traverseze corect. Cursul are o parte teoretică, în cadrul căreia copiii vor învăţa toate detaliile legate de semnele de circulaţie şi cele mai importante reguli de care trebuie să ţină cont atunci când doresc să traverseze. Cursul va fi disponibil şi pe internet, printr-o transmisie live pe YouTube.

Ulterior, cei mici vor fi introduşi într-un orăşel în miniatură, pentru a pune în aplicare toate cunoştinţele acumulate. Toţi copiii prezenţi vor fi premiaţi.  

„Pentru Poliţia Română, prevenirea accidentelor rutiere este o prioritate. Considerăm că este necesar ca orice copil să înveţe şi să respecte regulile de circulaţie, pentru a preîntâmpina situaţii nefericite. Sperăm ca acest proiect să-i ajute atât pe copii, cât şi pe părinţi să conştientizeze importanţa semnelor de circulaţie”, declară Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere.

În primele opt luni ale acestui an s-au înregistrat, la nivel naţional, 204 accidente de circulaţie în care au fost implicaţi cu vinovăţie copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 10 ani. În urma acestora, 20 de copii au murit, iar alţi 189 au fost grav răniţi.

image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite