Campanie de donare de sânge în Capitală. Unde pot dona bucureştenii interesaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Bucureşti organizează, în perioada 10 - 14 septembrie, o campanie de donare de sânge, cei care îşi doresc să doneze fiind aşteptaţi, între orele 10.00-16.00, în parcarea exterioară de la Băneasa Shopping City.

Campania e organizată în contextul crizei de sânge din Capitală, donatorii fiind din ce în ce mai puţini, atrage atenţia Primăria Capitalei. 

„Fac un apel către bucureşteni, mai ales că şi în cadrul campaniilor anterioare au răspuns prompt, solidarizandu-se cu cei care au nevoie de ajutor, să doneze sânge, în număr cât mai mare! Trebuie să conştientizăm că a dona sânge înseamnă de fapt a salva o viaţă, a acordă o şansă celor gravi bolnavi care depind de sângele celor care donează”, a spus primarul general Gabriela Firea. 

În cadrul acestei campanii, Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti a mobilizat voluntarii instituţiei care urmează să doneze sânge în această perioada. 

De asemenea, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti va pune la dispoziţie aparatură şi personal specializat pentru a asigura recoltarea de sânge în condiţii de siguranţă. Fiecărui donator i se vor recolta aproximativ 450 ml de sânge, care vor fi folosiţi pentru pacienţii internaţi în spitalele din Capitală.

Ce beneficii vor primi donatorii 

Pe lângă beneficiile oferite în mod normal donatorilor, aceştia vor beneficia de invitaţii la film în cadrul Grand Cinema&More, fresh-uri şi sandwich-uri.

În prezent, România se confruntă cu un deficit major de sânge, fiind asigurat un procentaj de doar 66% din totalul necesar. La nivel naţional, mii de pacienţi din spitale au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sanguine pentru a supravieţui. 

Nevoia de sânge este una constanţa, produsele sanguine puţând fi stocate un număr limitat de zile. Mai mult, bolnavii cu afecţiuni grave şi cu imunitate scăzută (cei cu leucemie, copiii) au nevoie de sânge de la donatori fideli (care donează de cel puţîn 2 ori pe an).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite