Campania „Tu pe cine vrei blogger pe adevarul.ro“. Cine sunt cei mai doriţi români. Propunerile continuă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Goma şi Dan Puric, printre cele mai populare propuneri de la cititorii adevarul.ro
Paul Goma şi Dan Puric, printre cele mai populare propuneri de la cititorii adevarul.ro

Campania "Tu pe cine vrei blogger pe adevarul.ro?" continuă cu propunerile facute ieri de cititorii noştri. Printre favoriţi se numară Dan Puric, Mircea Cartarescu, Paul Goma, Emil Hurezeanu sau Eugenia Vodă, dar şi nume inedite sau bloggeri deja consacraţi.

Nu ne oprim aici. Avem nevoie de implicarea voastră şi în următoarele zile, deoarece aşteptăm propuneri şi oameni interesanţi pe care să-i contactăm pentru a-i invita să se alăture aventurii noastre.

Cine sunt reperele românilor?

Invitaţia noastră a fost primită cu deschidere de mulţi cititori, iar unele nume s-au remarcat. Actorul şi eseistul Dan Puric a fost în topul preferinţelor, dar şi realizatoarea emisiunii “Profesioniştii“, Eugenia Vodă. Pe o platformă de bloguri unde Andrei Pleşu este un nume respectat, cititorii “Adevărul“ ar dori ca acesta să-i aibă vecini de blog pe Gabriel Liiceanu sau Mircea Cărtărescu.

De asemenea, în topurile voastre au fost Emil Hurezeanu, Ada Milea, Oana Pellea, Dragoş Bucurenci, Principele Radu de România, Mugur Isărescu, Adrian Vasilescu sau Ion Ţiriac. Aţi propus nume mari, iar acum mingea este în terenul nostru şi vom încerca să-i convingem să ni se alăture pentru a vă împărtăşi ideile lor.

Românii vor să îmbine o platformă modernă şi dinamică, aşa cum este adevarul.ro, cu experienţa unor intelectuali respectaţi.  Astfel, ei nu s-au ferit să şi-i imagineze pe Neagu Djuvara, Dinu Giurescu sau academicianul Solomon Marcus în postura de scriitori pe blog. Paul Goma a fost printre cei nominalizaţi de mai mulţi cititori adevarul.ro. „Sunt convins că ar avea multe de spus şi pe mulţi de înţepat“, ne-a transmis un cititor. Poate cel mai cunoscut disident din timpul României comuniste, Paul Goma locuieşte acum la Paris şi ne-ar plăcea să vă scrie pe adevarul.ro, pentru că aşa cum v-am spus, dorim să dăm glas “României Tăcute“.

LIsta completă de propuneri pe care le puteţi vota poate fi găsită la finalul articolului.

Scoateţi la lumină mentorii şi profesorii valoroşi!

Urmând ideea de la care am plecat în momentul când am creat proiectul bloguri.adevarul.ro, pe lângă oameni celebri, ne-aţi propus şi nume inedite, la care nu ne-am gândit. Printre primele nume propuse au fost Dorin Marius Lulea, reprezentantul organizaţiei unioniste Acţiunea 2012, rapperii Raku, Doc sau Deliric, Alice Botnarenco, fondatoarea Asociaţiei Române a Femeilor de Afaceri, psihiatrul Vlad Stroescu, dar şi reprezentanţi ai comentatorilor de pe adevarul.ro.

De asemenea, un cititor/cititoare a scris că „îl recomand pe fostul meu profesor de psihologia şi sociologia educaţiei, Dumitru Popovici din Sibiu. Îl consider un adevărat filosof, te pune să gândeşti şi este o minte sclipitoare, preocupat şi cunoscător al disfuncţionalităţilor sistemului de învăţământ. L-a cunoscut îndeaproape pe Constantin Noica, fiind influenţat de gândirea acestuia“. Vă mulţumim şi vom încerca să-l convingem pe Dumitru Popovici să scrie pe adevarul.ro

Pe lângă numele consacrate, ne bucură apariţia şi unor persoane care nu sunt prezente neapărat în viaţa publică română. Am lansat blogurile adevarul.ro şi în ideea de a promova micile comunităţi bazate pe interese. Din acest motiv, ne bucurăm să vedem voci din diverse domenii şi care prezintă subiecte ce pot fi de interes pentru o comunitate mică. În comentariile primite odată cu începutul campaniei, ne-aţi menţionat că platforma de bloguri este prea aglomerată.

Soluţia pe care v-o propunem noi este selectarea unor favoriţi dintre bloggeri şi apăsarea butonului „Devino Fan“ din dreptul numelor din site. Astfel, veţi avea conţinutul scris de aceştia în bara de notificări din contul adevarul.ro, fără a fi nevoiţi să treceţi prin tot conţinutul.

Bloggeri deja consacraţi

Printre propunerile voastre se regăsesc şi nume care sunt deja active în blogosfera românească: Zoso, Vlad Petreanu, Chinezu, Arhi, George Moise, Dragoş Gaftoneanu, Mihai Giurgea, Radu Baltasiu, Radu Herjeu, Vlad Stroescu, Iv cel Naiv. Acestora li se alătură bloggerii de la dulce-mahala.tapirul.net, c-tarziu.blogspot.ro sau cati-ca-voi.com. Deşi misiunea noastră nu este una deloc una uşoară nici în cazul lor, va promitem că vom încerca să-i convingem şi pe ei să ia parte la experienţa adevarul.ro. O bună parte din cei menţionaţi sunt de fapt pionierii blogging-ului în online-ul românesc.

Critici şi comentarii diverse

Comentariile şi criticile voastre ne ajută să conturăm mai bine platforma de bloguri, să alegem cu atenţie vocile pe care voi le consideraţi relevante şi pentru care v-aţi întoarce pe adevarul.ro. Vă redăm câteva dintre reacţiile voastre după ziua de ieri, cea care a marcat startul campaniei:

Preferinţe? Radu Paraschivescu ar fi un reper consistent. Dan C. Mihăilescu e delicios, Baconschi scrie impecabil, Patapievici ar fi un magnet de lux. Marina Constantinescu e o prezenţă agreabilă. Poate un Bogdan Minca ne-ar povesti săptămânal câte ceva despre dimineaţa elină a Europei. Sau Andrei Gaitanaru, Mihai Maci, Theodor Paleologu. De ce nu şi o voce din zona stângii? Alex. Cistelecan ar fi o salutară opţiune.

Ar trebui creată o comunitate on-line de bloggeri - tineri agricultori. Dacă există o şansă de a salva România, acolo trebuie căutată, la tinerii agricultori.

Aş dori sa fie blogger actriţa Oana Pellea. Am citit cartea ei, am citit cam tot ce s-a scris despre ea, este o personalitate puternică, optimistă şi are o mare calitate destul de rar întâlnită astăzi: aceea de a fi om în sensul cel mai adevărat şi mai profund al cuvântului. Răsfoiţi-i cartea şi o să descoperiţi o femeie minunată. Să ne bucurăm c-o avem printre noi şi s-o cunoaştem mai mult.

Prefer un blogger  "exorcizat" politic, cu un filon etic şi deontologic bine înfipt în minte şi suflet şi, în primul rând, sincer. Un strop de inteligenţă este tot ce îi cer bloggerului adevăr-at.ro.

Campania ”Tu pe cine vrei blogger pe adevarul.ro” se află abia la început. Vă aşteptăm să ne provocaţi în continuare cu idei, comentarii şi nume inedite, atât pe site-ul adevarul.ro în rubrica de comentarii sau completând formularul de mai jos, cât şi pe pagina de Facebook Adevărul şi pe Twitter.

Despre platforma de bloguri de pe www.adevarul.ro

Blogurile adevarul.ro înseamnă un proiect ambiţios prin care vrem să identificăm specialişti din domenii cât mai diverse, de la Politică şi Economie la Muzică şi Bucătărie, care, prin opiniile şi expertiza lor, să aducă un plus de valoare.

Nu de puţine ori, vocile curajoase stârnesc controverse, sunt blamate sau elogiate. Platforma de bloguri adevarul.ro şi-a asumat misiunea riscantă de a încuraja dialogul deschis între comunităţi, indiferent de divergenţele istorice dintre acestea.

Dincolo de personalităţile din viaţa publică din România, noi credem că cei mai interesanţi bloggeri sunt cei pe care încă nu-i cunoşti. Credem în puterea pe care o au mesajele de pe bloguri şi ştim că lumea ar fi mai frumoasă dacă oamenii s-ar confrunta cu condeiul în mână. Ştim că putem învăţa ceva de la oamenii de valoare din România, lecţii gratuite de geopolitică, astronomie sau politică.

Cu peste 200 de bloggeri, platforma de pe adevarul.ro continuă să caute oameni de valoare, din toate domeniile, indiferent de orientările politice, religioase, sexuale sau de orice alt tip.

Chiar dacă ai uitat cum arată site-urile de ştiri din România, noi te vrem înapoi. Hai să facem primul pas. Citeşte-l pe adevarul.ro pe omul pe care-l respecţi, iar apoi hotărăşte dacă vrei să rămâi cu noi.

Tu pe cine vrei blogger pe www.adevarul.ro? 

Loading...

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite