Căminele de bătrâni, bani în funcţie de performanţă

Căminele de bătrâni, bani în funcţie de performanţă

Dragoş Pâslaru FOTO Adevărul/Eduard Enea

Căminele de bătrâni vor primi bani în funcţie de performanţă. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialul a anunţat că fiecare persoană îngrijită ar trebui să aibă un program personalizat, care să nu fie axat strict pe hrană şi pe medicamente.

În primă instanţă, Ministerul Muncii va aloca nouă milioane de lei unui proiect pilot, care se va desfăşura până la sfârşitul lunii noiembrie, anunţă digi24.ro.

„Pentru căminele care vor veni cu aceste reforme, care vor încerca să crească calitatea serviciilor, care vor aloca mai multă atenţie unui management de caz şi al reabilitării funcţionale a vârstiniclor se acordă o sumă de până la 50% stabilită din standardul minim de cost stabilit la nivel naţional prin care se impulsionează activitatea căminelor”, a declarat ministrul Muncii.

Săptămâna trecută, Guvernul a stabilit că centrele de bătrâni administrate de autorităţile locale pot primi de la stat o finanţare de până la 10% din cheltuielile de funcţionare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările