Calvarul unei mame după ce a născut la un spital privat din Capitală: copilul a paralizat după naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă a paralizat după naştere deşi toate analizele din timpul sarcinii arătau că totul este perfect. Medicii de la spitalul particular MedLife din Capitală nu şi-au dat seamă că bebeluşul era strangulat cu cordonul ombilical, acuză părinţii acestuia.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a confirmat acuzaţiile părinţilor micuţei şi susţine că vorba despre malpraxis, conform digi24.ro. Investigaţia conţine şi altă constatare revoltătoare: ultimele investigaţii ale gravidei au fost făcute la un ecograf cu monitorul defect, care nu afişa întreaga imagine. 

În ultima lună de sarcină, fătul s-a răsucit şi cordonul ombilical a început să îl sugrume. Iar la naştere, copilul nu respira. A început să respire abia după 25 de minute de resuscitare. Medicii de la MedLife şi-au recunoscut neputinţa şi au mutat urgent bebeluşul la o maternitate de stat, arată Digi24. 

Medicul de la MedLife care a urmărit sarcina nu a observat nimic, deşi indicii existau, spune ancheta Direcţiei de Sănătate Publică. Doctorul nu s-a întrebat de pildă de ce fătul nu mai creştea în greutate. Cu nici două săptămâni înainte de naştere, ginecologul dădea veşti bune. Tânăra însărcinată a început apoi să se simtă rău. Ginecologul tot nu considera că sunt motive de îngrijorare.  Cu câteva zile înainte să nască, Elena s-a întors la spitalul particular pentru că se simţea rău în continuare. Medicul de la camera de gardă nu a putut să observe că fătul avea cordonul ombilical în jurul gâtului. Motivul incredibil este dezvăluit de investigaţia Direcţiei de Sănătate Publică. Medicul de gardă şi-a dat seama că ecografia nu este relevantă. A încercat să ducă gravida la alt aparat, care există în dotarea policlinicii MedLife din aceeaşi clădire. Fără succes, însă. Deşi viaţa fătului era pusă în pericol, medicul de gardă s-a lovit de regulile companiei cu afaceri de 800 de milioane de lei anul trecut. „Conform procedurii interne, aceste ecografe aparţin policlinicii, iar accesul la acestea în timpul gărzii este interzis." (Declaraţia Mihaelei Florentina Bruno, medicul de gardă)

Tânăra mamă a fost externată în ajunul Anului Nou. După trei zile, se întorcea la spitalul particular pentru că se simţea în continuare rău. Abia atunci medicii au hotărât că trebuie să nască prin cezariană. Pentru bebeluş, era însă prea târziu. Concluzia Direcţiei de Sănătate Publică e clară. „Categoric cred că extragerea fătului (...) prin operaţie cezariană ar fi dus la rezultate mult mai bune. În această cauză sunt întrunite condiţiile unui malpraxis." Sursa: Raportul Direcţiei de Sănătate Publică

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti consideră că au greşit nu mai puţin de şase medici de la spitalul particular MedLife unde a născut tânăra. Printre ei, obstetricianul Natalia Caisin, care a urmărit sarcina. Ea a refuzat să comenteze cazul. A fost concediată de la MedLife, dar lucrează în continuare la alte clinici private. Compania şi-a exprimat regretul pentru suferinţa familiei, dar a contestat decizia de malpraxis. S-a oferit să plătească însă orice tratament care i-ar fi recomandat fetiţei paralizate.

„Aşteptăm ca autorităţile medicale şi legale competente să se pronunţe. (...) Ne vom asuma orice responsabilitate ce ar putea decurge din acest caz”, a precizat conducerea MedLife. sta aşteaptă şi părinţii fetiţei paralizate după naştere. Au dat în judecata compania medicala şi, ca să fie siguri că nu renunţă la luptă, în ciuda procesului de durată, au construit un altar al suferinţei în care apar fotografiiile medicilor despre care DSP spune că au greşit.

Părinţii copilei care nu se mişcă, nu vorbeşte şi nu manâncă singură sunt cu atât mai revoltaţi cu cât clinica particulară le-a pus piedici în aflarea adevărului, spun ei. Acuză compania că a încercat să falsifice grosolan documente medicale, mai arată Digi24. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite