Calendarul zilelor libere din 2014. Cât vor sta bugetarii acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetarii vor avea nu mai puţin de 12 zile declarate libere prin Codul Muncii în anul 2014. O parte din zilele libere vor fi sărbători legale, nouă dintre acestea fiind în timpul săptămânii.

Astfel, potrivit Codului Muncii, sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât cele din weekend, majoritatea asimilate sărbătorilor religioase.

Calendarul zilelor libere în 2014:

Anul Nou

    - 1 ianuarie - miercuri

    - 2 ianuarie - joi

Paşte

    - 20 aprilie - duminică

    - 21 aprilie - luni

Ziua Internaţională a Muncii

   - 1 mai - joi

Rusaliile

    - 8 iunie - duminică

    - 9 iunie - luni

Adormirea Maicii Domnului

    - 15 august - vineri

Sfântul Andrei

    - 30 noiembrie - duminică

Ziua Naţionala a României

    - 1 decembrie - luni

Crăciunul

    - 25 decembrie - joi

    - 26 decembrie - vineri

Premierul Victor Ponta a anunţat pe 11 decembrie că bugetarii vor avea trei zile libere în plus de sărbători. Concret, aceştia au avut liber de 27 decembrie. De asemenea, aceştia nu vor munci pe 31 decembrie, dar nici pe 3 ianuarie, zilele respective urmând a fi recuperate ulterior, a mai spus primul ministru. 

Pe aceeaşi temă: 

Bugetarii vor avea încă două zile libere în preajma sărbătorilor de iarnă

Bugetarii se vor bucura de două zile libere în plus, respectiv 27 decembrie şi 3 ianuarie 2014, pentru a lega perioada liberă legală de Crăciun şi Anul Nou cu weekendul. Asta a anunţat premierul Victor Ponta, care a mai precizat că aceste zile se vor recupera în ianuarie.

Cum se petrec zilele libere în lume?

În trafic, la plajă sau încă la birou, zilele libere legale (bank holidays) sunt sărbătorite diferit în toată lumea. Din Seul până la Bucureşti, iată un rezumat la activităţilor preferate de oamenii din toată lumea în zilele declarate oficial libere.

Vacanţa de Sărbători, între tăiatul porcului şi Bal mascat

Românii caută anul acesta experienţa unui Crăciun autentic, iar de Revelion sunt la modă petrecerile tematice. Tarifele practicate de agenţiile de turism pentru perioada Sărbătorilor de iarnă nu s-au schimbat faţă de cele de anul trecut, iar cei care caută pe ultima sută de metri cele mai bune variante pentru petrecerea zilelor libere au încă de unde alege.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite