Călătorie în România presărată cu surprize pentru doi spanioli: „Are ceva mistic, aduce cu Champs-Élysées“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi spanioli au colindat vreme de mai multe zile străzile Bucureştiului. FOTO Captură video
Cei doi spanioli au colindat vreme de mai multe zile străzile Bucureştiului. FOTO Captură video

Doi vloggeri spanioli au vizitat România, dornici să descopere vestigiile comunismului şi să vadă cum s-a schimbat ţara în ultimii 30 de ani. Călătoria lor a fost presărată cu multe surprize, iar multe dintre obiectivele văzute i-au impresionat.

Doi tineri vloggeri iberici care au vizitat 48 de ţări în ultimii trei ani au ajuns în România. Cei doi vizitează estul Europei şi s-au oprit pentru câteva zile şi în Bucureşti. Unul dintre obiectivele lor a fost să vadă şi ce a mai rămas din comunismul apus acum trei decenii în această zonă a continentului. Iar călătoria în capitala României le-a adus suficiente surprize şi a fost una agreabilă.

„Eram foarte nerăbdători să ne întoarcem în Europa de Est. Când am fost acum câţiva ani în zonă ne-a plăcut. Are ceva mistic, ceva ce simţi cu adevărat în aer. E o atmosferă intensă, care există în multe ţări care au o istorie dramatică”, a explicat unul dintre ei.

Ajunşi în centrul vechi al oraşului, tinerii s-au arătat impresionaţi de zonă.

„Ne plimbăm prin centrul vechi al Bucureştiului. Există un lucru foarte important de spus ca să înţelegi mai bine ceea ce te înconjoară în acest cartier: în realitate, deşi se cheamă oraşul vechi, totul este reabilitat, este nou. Şi mai mult decât un cartier vechi ni se pare că e un cartier al distracţiei, al petrecerilor”, a spus Paola.

A urmat o mică lecţie de istorie. „Între cele două războaie mondiale au început să fie construite monumente impozante, clădiri impunătoare cu aspect neoclasic, clădiri istorice care supravieţuiesc şi azi. Multe dintre ele au dispărut în urmă bombardamentelor şi a cutremurelor”, a adăugat partenerul ei.

Cei doi au amintit şi că Bucureştiul a fost numit „micul Paris” şi s-au arătat impresionaţi de clădirile impozante pe lângă care au trecut, inclusiv Palatul Parlamentului şi Ateneul. În plus, odată ajunşi pe Bulevardul Unirii l-au comparat cu faimosul Champs-Élysées, bulevardul parizian care e unul dintre principalele centre de atracţie ale capitalei Franţei. 

„Suntem pe Bulevardul Unirii, una dintre străzile cele mai importante ale Bucureştiului. <Unirii> în limba română înseamnă unitate, deci este un bulevard important pentru că simbolizează unitatea ţării. Acest bulevard a fost construit odată cu Parlamentul României. Practic, el conduce direct către Parlament. Este foarte important pentru Bucureşti întrucât imită, seamănă cu Champs Elysees din Paris”, a adăugat Paola.

Ajunşi la monumentul Eroilor Revoluţiei, cei doi au făcut referire la dictatorul Nicolae Ceauşescu şi la Revoluţie. Ei au amintit că Revoluţia a izbucnit „într-un oraş aflat lângă graniţa cu Ungaria”, dar fără să numească Timişoara. Nu i-au uitat nici pe securişti, cei care au terorizat decenii la rând populaţia României.

„În România, revoluţia a venit ca sprijin pentru un preot paroh al unei comunităţi religioase, într-un oraş aflat în apropiere de graniţa cu Ungaria. A fost picătura care a umplut paharul. A fost scuză pentru întreagă populaţie românească să se adune şi să înceapă o rebeliune împotriva dictatorului Nicolae Ceauşescu. România era o ţară cu una dintre forţele de poliţie cele mai brutale, agresive şi violente din lumea. Avea o reţea de poliţie paralelă: Securitatea. Care investiga populaţia şi că cunoştea toate mişcările oamenilor. Se spune că avea peste jumătate de milion de informatori în toată ţara”, a mai spus Paola. 

Vă mai recomandăm şi:

Bucureştiul, sub Budapesta la calitatea vieţii, dar peste Roma şi Hong Kong. Cluj devansează Los Angeles, Paris şi Londra

Cum a pierdut o adevărată avere peste noapte cel mai bogat român. Paguba e de patru miliarde de dolari

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite