Cabinetele stomatologice din şcolile bucureştene au fost dotate cu aparatură performantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cabintele stomatologice din şcolile bucureştene au fost dotate cu aparatură performanţă, anunţă Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Potrivit unui comunicat de presă, au fost achiziţionate 50 de Unituri dentare complete şi 84 de sterilizatoare cu abur, pentru cabinetele stomatologice din şcoli. 

„38 dintre Unituri au fost deja repartizate în şcolile din cele şase sectoare ale Capitalei, iar restul urmează să ajungă în câteva luni”, transmite instituţia. 

Procedura de achiziţie a Uniturilor dentare şi a sterilizatoarelor a început în august, anul trecut, valoarea totală fiind de aproape 2,9 milioane de lei.

Dotarea cabinetelor stomatologice din şcolile capitalei reprezintă una dintre priorităţile Primăriei Municipiului Bucureşti, mai ales în contextul în care, pe 12 martie, a fost declanşată campania pentru igiena orală care se desfăşoară în toate cele 358 de şcoli şi grădiniţe din Capitală.

„Peste 35.000 de copii au beneficiat până acum de lecţiile predate de medicii şi asistenţii din cabinetele de stomatologie. Părinţii trebuie să ştie că preşcolarii şi şcolarii vor avea parte de tratament şi consultaţii gratuite în cabinetele stomatologice”, arată ASSMB, menţionând că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti este partener în proiect. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite