Bulgarii protestează împotriva energiei nucleare din România şi Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Balcanii fără energie nucleară", acesta este sloganul Partidului Ecologist bulgar care, împreună cu mai multe organizaţii neguvernamentale, au organizat manifestări împotriva centralelor nucleare din Balcani, la ambasadele României şi Turciei din Sofia, informează Focus News.

Această iniţiativă a pornit de la faptul că Balcanii reprezintă "o regiune periculoasă din punct de vedere seismic", în "care există corupţie cronică".

"Dacă este o urgenţă la centrala nucleară de la Cernavodă, din România (...) sau într-o zonă foarte seismică din sudul Turciei (...), vom pierde toate oportunităţile pe care le avem ca peninsulă - potenţialul unor surse de energie regenerabilă, potenţialul unui turism sustenabil", a declarat reprezentantul Partidului Ecologist.

"Apelul nostru este ca poporul din Peninsula Balcanică să realizeze că frontierele nu sunt limite pentru riscurile nucleare, pentru că dacă este o urgenţă la centrala nucleară Belene, va afecta întreaga Peninsulă Balcanică", a adăugat el.

Politicianul a explicat că "iniţiativa aparţine coaliţiei antinucleare balcanice, înfiinţată la 26 martie la Sofia, din care fac parte Partidul Ecologist şi organizaţii neguvernamentale din Bulgaria, Turcia, Serbia, Grecia, Macedonia şi România".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite