British Medical Journal: Cazurile grave sau fatale de COVID-19 sunt extrem de rare în rândul copiilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii şi tinerii au şanse mult mai mici decât adulţii să facă forme severe de Covid-19, iar moartea din cauza bolii în rândul copiilor este extrem de rară, conform unei cercetări publicate în British Medical Journal.

Un studiu pe pacienţi cu Covid-19 internaţi în 138 de spitale din Marea Britanie între 17 ianuarie şi 13 iulie arată că mai puţin de 1% dintre pacienţi au fost copii, şi dintre aceştia, mai puţin de 1% - sau şase, în total, au murit; şi toţi cei şase sufereau deja de boli foarte grave sau de comorbidităţi. Studiul este citat de Agenţia Reuters.

„Putem să fim foarte siguri că virusul Covid-19 nu îi afectează pe copii la o scară semnificativă”, a afirmat Malcom Semple, profesor de boli infecţioase şi de pediatrie la Universitatea din Liverpool, şi unul dintre coordonatorii studiului.

Riscul general în ceea ce priveşte cazurile severe în rândul copiilor este unul „extrem de scăzut”; totuşi, copiii care suferă de obezitate pot fi afectaţi într-o măsură mai mare, aşa cum au arătat şi alte studii efectuate în rândul adulţilor.

Datele globale în ceea ce priveşte răspândirea epidemiei arată că, din întreaga populaţie, copiii şi tinerii reprezintă între 1 şi 2%, la nivelul întregii lumi. Vasta majoritate a infecţiilor în rândul copiilor reprezintă forme foarte uşoare sau asimptomatice, iar numărul morţilor este extrem de scăzut.

„Cel mai important mesaj trebuie să fie acela că în ceea ce priveşte copiii bolnavi de Covid-19, cazurile foarte severe sunt rare, iar moartea este un fenomen extrem, extrem de rar – iar părinţi pot să fie liniştiţi în ceea ce priveşte întoarcerea la şcoală a copiilor, care nu vor fi expuşi unui pericol direct”, a mai afirmat profesorul Malcom Semple. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite