Britanicii se tem de invazie, dar caută mii de angajaţi români: în ce domenii sunt cele mai multe joburi

Britanicii se tem de invazie, dar caută mii de angajaţi români: în ce domenii sunt cele mai multe joburi

Aproximativ 3.000 de medici au plecat anul trecut din tara, iar Marea Britanie a fost una dintre destinatiile preferate FOTO Shutterstock

Cele mai multe oferte de muncă în strainatate pentru români vin din Marea Britanie. Astfel, potrivit informaţiile de pe Tjobs.ro, portal de recrutare specializat pe oferte din străinătate, sunt peste 6.000 de oferte de job-uri în Marea Britanie postate pe site.

Ştiri pe aceeaşi temă

Personal medical
 
Cele mai multe joburi din Marea Britanie pentru care sunt cautati si angajati romani sunt in sistemul medical sau in azilele de batrani, cererea pentru asistenti medicali fiind foarte ridicata. Salariile difera de la companie la companiei si in functie de cerintele job-ului respectiv, insa cea mai mare parte a ofertelor sunt in jurul a minimum 2.000 de lire sterline pentru asistenti medicali.
 
Printre oferte sunt si job-uri pentru medici specialisti, de asemenea cautati in Marea Britanie.
 
Aproximativ 3.000 de medici au plecat anul trecut din tara, iar Marea Britanie a fost una dintre destinatiile preferate. De altfel, Marea Britanie si Irlanda de Nord reprezinta a treia destinatie pentru imigranti romani, dupa Italia si Spania, potrivit datelor ultimului recensamant din Romania. Diferentele intre numarul de romani plecati la munca in Marea Britanie este insa mult mai mic decat al celor din Spania si Italia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: