Bolnavii care fumează în spital vor fi daţi afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă luna trecută, holurile erau pline de persoane care fumau, ieri nu a fost văzută vreo persoană cu ţigara în mână
Dacă luna trecută, holurile erau pline de persoane care fumau, ieri nu a fost văzută vreo persoană cu ţigara în mână

Conducerea Spitalului Judeţean (SJU) din Craiova a hotărât la începutul lunii ca pacienţii prinşi că fumează pe holuri sau în spital să părăsească unitatea, „indiferent în ce fază a tratamentului se găsesc“.

Directorii instituţiei medicale au trimis adrese scrise tuturor asistenţilor-şefi, ­cerându-le să-i pună pe bolnavi să semneze, la internare, că au fost înştiinţaţi de această măsură şi că, dacă vor fuma în incinta spitalului, o fac pe propria răspundere.

„Practic, asistenţii-şefi trebuie să facă instructaj cu bolnavii, adică să le explice tuturor pacienţilor care ajung la biroul de Internări că, dacă vor fi văzuţi că fumează în unitate, vor fi externaţi disciplinar. Adică vor fi externaţi chiar dacă sunt sub tratament, şi vor continua să se trateze prin Ambulatoriu", a declarat doctorul Dan Tarniţă, directorul medical al Spitalului Nr. 1 din Craiova.

Mai mult, conducerea spitalului a lipit afişe pe toate geamurile, ca cei care intră în spital să fie atenţionaţi că n-au voie să-şi aprindă ţigara în clădire. Directorii spun că măsura dă rezultate. Dacă luna trecută, holurile erau pline de pacienţi şi însoţitori ai acestora care fumau, ieri, pe niciun hol al spitalului nu a fost văzută vreo persoană cu ţigara în mână.

Directorul medical spune că, din acest motiv, au fost externaţi deja mai mulţi pacienţi. „Este vorba despre patru cazuri. Au fost externaţi disciplinar doi pacienţi de la Chirurgie Plastică şi ştiu că s-a dispus externarea pentru alţi doi de la Oftalmologie", a completat medicul Dan Tarniţă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite