Bolnavii de cancer nu vor mai avea probleme cu medicamentele cel puţin un an

Bolnavii de cancer nu vor mai avea probleme cu medicamentele cel puţin un an

Trei tipuri de medicamente pentru bolnavii de cancer vor fi din nou disponibile în România

Ministerului Sănătăţii a finalizat necesarul, pentru un an, a unor produse ieftine, care nu se găsesc pe piaţa românească, dar care sunt benefice pentru tratamentul afecţiunilor oncologice.

27 substanţe active care se regăsesc în medicamente utilizate pentru tratamentul unor afecţiuni oncologice vor fi achiziţionate, în perioada următoare de două companii farmaceutice româneşti.

Ministerului Sănătăţii a finalizat necesarul, pentru un an, a acestor produse ieftine, care nu prea se găsesc pe piaţa din ţara noastră.

„Aceste 27 de substanţe active identificate, care se regăsesc în mai multe produse medicamentoase, fac parte din protocoalele terapeutice oncologice, dar au un preț foarte mic și nu prezintă interes comercial din partea furnizorilor, creând difuncţionalităţi în asigurarea schemelor de tratament", se arată într-un comunicat de presă publicat pe ms.ro.

Nevoi deosebite pentru tulburări cronice şi leucemii

În baza solicitărilor asumate de către unităţile sanitare, cele două societăţi comerciale vor demara procedurile speciale de achiziţie şi vor încheia contracte de furnizare cu fiecare unitate medicală în parte.

La nivel naţional, din aproximativ 1.400.000 de comprimate sau flacoane cu soluţii injectabile necesare, cele mai solicitate sunt substanţele utilizate în tratamentul tulburărilor acute sau cronice care răspund la tratament anti-inflamator şi imunosupresor ca, de exemplu, dexamethasone (406.924 flacoane de diverse cantităţi).

Solicitări semnificative sunt şi pentru comprimate utilizate în tratamentul leucemiilor, ca de exemplu mercaptopurinum (135.000 de comprimate), pentru substanţe utilizate în tratamentul tumorilor solide în stadiu avansat, boala Hodgkin ca de exemplu ciclofosfamida (129.291 flacoane) sau pentru soluţii necesare în tratamentul cancerului de sân cum este cazul methotrexanum (120.117 flacoane).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: