Bodog: „Rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori în ultimele două săptămâni“

Bodog: „Rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori în ultimele două săptămâni“

Bodog: „Rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori în ultimele două săptămâni“.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, vineri, că, în ultimele două săptămâni, rata de vaccinare a crescut de aproximativ patru ori, urmând ca date mai exacte să poată fi prezentate la începutul săptămânii viitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În ultimele două săptămâni, rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori. Vom avea cifre absolute la începutul săptămânii viitoare", a spus ministrul, în debutul şedinţei de Guvern.

Potrivit unui raport de la finalul lunii iulie, este necesară promovarea legii vaccinării şi reorganizarea întregului sistem de acordare a serviciilor medicale de vaccinare, în condiţiile în care ”acoperirea vaccinală” a scăzut continuu în ultimii zece ani, rata deceselor provocate de rujeolă fiind, de la declanşarea epidemiei, de 4 la o mie de cazuri, ”mult peste cea cunoscută în literatura de specialitate de 1-2 cazuri la o mie de copii”. Un număr de 224.202 copii cu vârste între 9 luni şi 9 ani sunt restanţieri la vaccinare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările