Boc şi Igaş: Sancţiuni dure pentru munca la negru. Se ştiu foarte bine sectoarele unde practica este mai răspândită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc, care deţine şi intermiatul la Ministerul Muncii, i-a averizat pe cei care folosesc salariaţi fără forme legale să le încheie contracte de muncă, pentru că noua legislaţie prevede amenzi mult mai mari şi sancţiuni penale.

"Atrag atenţia ferm celor care încă utilizează forme nelegale cu privire la salariaţi să încheie contracte de muncă. Noul Cod al Muncii prevede sancţiuni pecuniare de patru ori mai mari ca vechiul act, dar şi sancţiuni penale", a spus ministrul interimar al Muncii la finalul întâlnirii cu ministrul Internelor Traian Igaş şi cu conducerea Inspecţiei Muncii.

Emil Boc a afirmat că a stabilit împreună cu ministrul de Interne şi cu ministrul de Finanţe un program complex de combatere a muncii la negru cu scopul de a creşte numărul contractelor de muncă. "În subsidiar ne intereseză amenzile şi sancţiunea penală. Obiectivul nostru este în primul rând protecţia salariatului, astfel încât să aibă drept la pensie, şomaj, sănătate", a spus premierul.

La rândul său, ministrul Internelor, Traian Igaş, a declarat că până joi va fi "creionat" un plan de acţiune împreună cu Poliţia şi Jandarmeria pentru combaterea muncii la negru, iar de săptămâna viitoare vor intra "în acţiune".

Igaş a spus că din 2 mai intră în vigoare şi noul Cod al Muncii, astfel că autorităţile încearcă să combată cât mai mult munca la negru, pentru a aduce la suprafaţă şi acest sector care creează mari probleme bugetului de stat.

"Vor fi făcute controale peste tot, în special acolo unde constatăm că există muncă la negru. Deja se ştiu foarte bine sectoarele unde practica este mai răspândită", a precizat Traian Igaş.

Ministrul Administraţiei şi Internelor nu a spus câţi bani vor ajunge la bugetul de stat în urma eradicării acestui fenomen, spunând doar că ceea ce fac acum autorităţile "va fi o muncă responsabilă care va avea eficienţă".

Vineri, la preluarea mandatului de ministru interimar al Muncii, premierul Emil Boc anunţa că a convocat, în 26 aprilie, conducerea Ministerului de Interne şi a Inspecţiei Muncii pentru a da "un nou impuls" acţiunilor de combatere a muncii la negru, arătând că în acest domeniu mai sunt multe lucruri de făcut.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite