Emil Boc: „Autorităţile au situţia sub control în acest moment”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat în această seară, la sediul Ministerul Administraţiei şi Internelor, că "autorităţile au situaţia sub control în acest moment" în ceea ce priveşte drumurile înzăpezite din ţară. Având în vedere condiţiile meteorologice, dar şi numărul mare de oameni blocaţi sub nămeţi, premierul a spus că se va afla la cârma Comandamentului de iarnă.

"În această noapte voi coordona activitatea tuturor ministerelor, ca să mă asigur că oamenii potriviți sunt la locul potrivit", a declarat premierul Emil Boc. "Ce pot să le spun românilor este să știe că autoritățile statului au situția sub control în acest moment", a continuat prim-ministrul.

Ore întregi de întârziere pe Aeroportul Iaşi din cauza vremii. Zeci de pasageri aşteaptă aeronavele. Şi trenurile au întârzieri de zeci de minute UPDATE

Acesta a recunoscut că există două situații critice în acest moment la Mihăilești, județul Buzău, și Șintești, județul Ilfov. "Într-o locație, peste 80 de mașini mici prinse în trafic, sub viscol, și vreo 30-40 de TIR-uri, care la fel sunt blocate", a spus prim-ministrul. Aici, Poliția, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU), Jandarmerie și efective de la Ministerul Apărării au intervenit în ajutorul celor blocați sub nămeți, pentru a se asigura că niciunul dintre aceștia nu rămâne în frig.

Accidente pe bandă rulantă la Iaşi din cauza poleiului. Mai multe maşini şi TIR-uri au derapat şi au rămas blocate în şanţ

Pentru ca circulația să revină la normal, Ministerul Transporturilor a început acțiunile de deszăpezire pe toate drumurile naționale. "Acest lucru nu va fi imediat (n.r. reluarea circulației), fiindcă și mâine, până la ora 18, vom avea viscol și furtună", a declarat Boc.

Premierul i-a rugat pe cei blocați în trafic, sub nămeți, să nu rămână în mașini și să colaboreze cu instituțiile statului implicate în această acțiune. Poliția, Jandarmeria, ISU și efectivele Ministerului Apărării au obligația să ducă românii în adăposturile organizate de Primărie.

În ceea ce privește copiii care au rămas blocați sub nămeți, premierul a declarat că aceștia au fost transportați cu succes la spital.

Cei care au probleme au fost rugați de către premier să apeleze Comandamentul Județean de Urgență din cadrul prefecturii fiecărui județ.

Potrivit declarației făcute, nu sunt ambulanțe prinse în trafic, iar în județul Ilfov s-au folosit autoturisme din efectivul municipiului București, pentru a face față situației.

"Autoritățile statului au, în acest moment, toate dotările ca să intervină", a mai spus Boc, care a subliniat că această noapte va fi una "albă pentru autorități".

"În momentul de față, ne concentrăm pe 14 drumuri naționale și 13 județene, care sunt blocate", a mai spus Emil Boc.

Sunt 178 de efective din cadrul Ministerului de Interne, la care se adaugă cele ale poliției, jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență. "În momentul de față, sunt 382 de mijloace de intervenție în teren", a ținut să precizeze prim-ministrul.

Premierul a sfătuit românii să-și amâne călătoriile, ca să nu rămâne înzăpeziți și să-și pună în pericol viața.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite