Blogul lui Andrei Pleşu de pe adevarul.ro stârneşte reacţii în blogosferă.  Chinezu: „Tu ai fost blogger mereu, chiar dacă nu ai acceptat asta niciodată“

Blogul lui Andrei Pleşu de pe adevarul.ro stârneşte reacţii în blogosferă.  Chinezu: „Tu ai fost blogger mereu, chiar dacă nu ai acceptat asta niciodată“

Andrei Pleşu a devenit blogger pe adevarul.ro

Cristian China - Birta, cunoscut şi sub numele de Chinezu, unul dintre cei mai influenţi bloggeri din România, a publicat un post pe blogul său despre intrarea scriitorului Andrei Pleşu în blogosfera românească prin prezenţa sa pe noul site adevarul.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin textul său, Chinezu îl felicită pe Andrei Pleşu pentru implicarea sa în lumea "cuvântului 2.0" şi consideră că astfel blogosfera românească evoluează spre obiectivul ei real: "România celor care vorbesc pentru a fi ascultaţi şi ascultă pentru a avea despre ce să vorbească."

Deşi scriitorul Andrei Pleşu s-a arătat sceptic cu privire la deschiderea unui blog, susţinând că aparţine "unei generaţii demodate", a decis să-i acorde o şansă "lumii noi" şi să accepte "propunerea generos-amicală" de a deveni blogger.  

Auto-caracterizarea lui Pleşu îl face pe Chinezu să se simtă mândru că aparţine unei „generaţii 2.0 demodate“:

Şi, de aceea, nu numai că nu sunteţi demodat, dar sunteţi de un update de-a dreptul feroce. Iar dacă, totuşi, ţineţi la această auto-caracterizare, îmi permit şi eu să mă declar, umil şi spăşit, teribil de mândru component al viitoarei generaţii 2.o demodate!“

Adresându-i-se pe numele mic, „că aşa se vorbeşte în blogosferă“, Chinezu încheie mesajul către Pleşu: 
 
„Hai să îţi spun ceva despre tine: tu ai fost blogger mereu, chiar dacă nu ai acceptat asta niciodată. Căci a fi blogger înseamnă în primul şi în primul rând a contesta regulile după care funcţionează lumea din jurul tău. Dar nu la modul bezmetic, ci argumentat şi cu gândul nu că vrei să distrugi ceva, ci de a construi altceva. Iar tu ai făcut asta toată viaţa. Ai fost mereu blogger pentru că ai experimentat diverse ipostaze. Unele au fost eşecuri, altele au fost triumfuri. Dar ai avut curajul, încăpăţânarea, nervul să experimentezi. Iar pentru asta, cel puţin din partea mea, respect!
 
De asemenea, jurnalistul Laurenţiu Ciocăzanu a scris pe Reporter Virtual despre experimentul asumat al eseistului Andrei Pleşu pe noul site adevarul.ro 
 
"„Filosoful şi eseistul Andrei Pleşu a intrat în lumea bloggerilor. Titlul de inspiraţie hamletiană al primului său comentariu postat pe blogul de pe adevarul.ro – ”A fi sau nu fi (pe blog)” – vorbeşte de la sine despre dilema publicistului. Pleşu se arată neîncrezător în capacitatea sa de adaptare la acest nou gen jurnalistic, invocând firava  interconectivitate cu lumea digitală, dar şi experienţa neplăcută pe care i-au lăsat-o reacţiile de pe forum la articolele publicate înainte pe adevarul.ro“, a spus jurnalistul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările