Biserica Sfântului Amendament

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

România între IPF Daniel şi DNA Daniel. Biserica Ortodoxă Română este prima putere financiară în stat, partidul politic aflat mereu la guvernare după 1989.

Contextul:

Urmând expresia populară îţi joacă ochii-n cap, Biserica Ortodoxă Română se holbează la noi prin Ochiul Dracului, agitat frenetic ca la păcănele! Şeptari, şeptari, şeptari, cireşe, cireşe, cireşe sau altfel spus: lei, euro, dolari! Când criza strâmtează bugetele de la Educaţie până la Cultură şi de la Sănătate până la Moarte, Ochiul Dracului se iţeşte fără austeritate şi ruşine din toate cele trei departamente ale Securităţii Statului: SIE, SRI, BOR.

Faptele:

Secretul succesului e acelaşi an de an. Cum mii de babe păcătoase şi moşnegi vicioşi se înghesuie la puzderia de praznice şi moaşte, tot aşa sute de senatori şi deputaţi se îmbulzesc să pupe mâna popii, mânjită la fiecare sesiune parlamentară cu mierea bugetului public. Desigur, evlavia aleşilor ţine fix cât scrierea unui amendament iar dragostea complice a BOR e egală cu durata votului în plen. Dar toate aceste ipocrizii costisitoare se întâmplă pentru că vajnicii luptători din cutia televizoarelor, care stropesc - ca Jackie Chan - cu ketchup ecranele talk-show-urilor în lupte despre oglindă-oglinjoară-celălalt-e-cel-mai-corupt-din-ţară; toţi ăştia, urând cu invidie averea BOR se tem de închipuitele legiuni de votanţi habotnici. Pe scurt, frica de Daniel Preafericitul e mai mare chiar şi decât frica de Daniel Morar!

Final:

Ieri, 5 februarie, mai multe ONG-uri au spus sus şi tare că priorităţile ţării sunt Sănătatea, Educaţia şi Cercetarea. Nu bisericile, catedralele şi sponsorizarea BOR din banii acestui popor sărac. Le multumesc pentru că m-au făcut să nu mă simt singur şi că au spart liniştea de peste masa tăcută de oameni care cred că abuzurile BOR (≠ religia) trebuie să înceteze.

P.S. Sunt consilier local la Sectorul 5 si NU AM VOTAT pentru a da bani Catedralei Mântuirii Neamului.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite