Biserica luptă contra secetei: Patriarhia Română îi îndeamnă pe credincioşii ortodocşi „să intensifice rugăciunea pentru ploi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel FOTO Arhiva Adevărul
Patriarhul Daniel FOTO Arhiva Adevărul

Canicula care afectează în această perioadă şi ţara noastră, a determinat Patriarhia Română să ia măsuri pentru a lupta împotriva secetei. Într-un comunicat publicat de Agenţia de Ştiri Basilica, ierarhii, clericii şi credincioşii ortodocşi sunt îndemnaţi să se roage pentru „ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului”.

”În această perioadă de secetă care afectează grav culturile agricole din întreaga ţară cu numeroase consecinţe asupra vieţii oamenilor, Patriarhia Română adresează un îndemn stăruitor ierarhilor, clericilor şi credincioşilor ortodocşi să intensifice rugăciunea pentru ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului, folositoare oamenilor şi vieţuitoarelor, conform îndrumărilor din Liturghier şi Molitfelni”, se precizează în comunicatul emis de Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

În acelaşi comunicat, se arată că trebuie să fim ”încrezători în purtarea de grijă şi milostivirea lui Dumnezeu, să avem nădejde că El va răspunde rugăciunilor noastre potrivit cuvântului Mântuitorului Iisus Hristos: «De aceea vă zic vouă: Toate câte cereţi rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit, şi le veţi avea»” (Marcu 11, 24). ”

Îndemnul la rugăciune pentru ploaie vine în contextul în care primele şase luni ale anului 2015 au stabilit un record de temperatură, potrivit raportului lunar al Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA).Astfel, cea mai caldă lună iunie din ultimii 135 de ani a fost cea din 2015.

„Temperatura medie globală la suprafaţa pământului şi oceanelor în iunie 2015 a fost cea mai ridicată pentru o lună iunie de la începutul monitorizărilor, în 1880”, a precizat Centrul Naţional pentru Informaţii de Mediu al NOAA. „Măsurătorile au înregistrat cu 0,88 grade Celsius peste media din secolul al XX-lea”, potrivit cercetătorilor. Recordul anterior pentru luna iunie a fost stabilit în 2014.

Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat pentru România temperaturi medii peste valorile normale ale perioadei, dar şi cantităţi de precipitaţii sub media înregistrată anual, inclusiv pentru luna august.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite