Biserică: Familia formată dintr-un bărbat şi o femeie, fundamentul şi principiul vital al dăinuirii societăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserică: Familia formată dintr-un bărbat şi o femeie, fundamentul şi principiul vital al dăinuirii societăţii
Biserică: Familia formată dintr-un bărbat şi o femeie, fundamentul şi principiul vital al dăinuirii societăţii

Familia formată dintr-un bărbat şi o femeie, care devin părinţi prin naşterea de copii, reprezintă fundamentul şi principiul vital al dăinuirii societăţii, susţinătorii căsătoriilor între persoane de acelaşi gen ignoră că bărbatul şi femeia sunt diferiţi din punct de vedere anatomic, arată parohul Bisericii Iancu Vechi Mătăsari, consilier patriarhal, Constantin Stoica.

"Iniţiativa Coaliţiei pentru familie susţinută de trei milioane de români pentru precizarea explicită în Constituţia României că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie în urma consimţământului liber a provocat ample dezbateri în spaţiul public. Contestatarii acestui demers legislativ care solicită recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi gen consideră iniţiativa discriminatorie la adresa unei minorităţi şi încălcarea drepturilor omului. La o analiză atentă a discursului public al acestora, descoperim o serie de false argumente, unele chiar forţate, cu scopul contestării actualităţii şi perenităţii familiei tradiţionale, instituţie care ar trebui redefinită prin extinderea şi la uniunea între persoane de acelaşi gen", susţine părintele Constantin Stoica.

Potrivit consilierului patriarhal, în mod absurd, contestatarii demersului susţinut de Coaliţia pentru familie încearcă să îşi justifice poziţia prin minimalizarea diferenţelor anatomice şi psihologice dintre soţi, bărbat şi femeie, care ar avea doar roluri sociale în comunitate şi atunci ar fi posibilă schimbarea responsabilităţilor între persoane.

"De exemplu, în viziunea acestora, un copil nu este necesar să fie crescut şi educat de părinţii săi care l-au născut, ci el poate fi încredinţat şi la doi bărbaţi sau doua femei. Aceştia vor primi automat statutul de părinţi. Studii din întreaga lume argumentează incontestabil de ce instituţia familiei, bazată pe alteritatea şi complementaritatea bărbatului şi a femeii care doar împreună devin părinţi, reprezintă temelia dăinuirii societăţii, precum şi fragilitatea argumentelor celor care pledează pentru căsătoria între persoane de acelaşi gen. În acest sens, menţionăm contribuţia doamnei Elisabeth Montfort, fost deputat în Parlamentul European în favoarea apărării instituţiei familiei tradiţionale", precizează părintele Stoica.

Susţinătorii căsătoriilor între persoane de acelaşi gen ignoră că bărbatul şi femeia sunt diferiţi din punct de vedere anatomic, iar caracteristicile distincte biologice şi psihologice ale fiecăruia au scopul uniunii celor doi într-o familie şi naşterea de copii, mai susţine consilierul patriarhal.

Curtea Constituţională a avizat pozitiv, miercuri, iniţiativa de modificare a Constituţiei astfel încât să se stipuleze explicit că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, nu pe cea între soţi.

Preşedintele CCR Valer Dorneanu a precizat că avizul oferit de Curte a fost dat strict în privinţa îndeplinirii condiţiilor de depunere a unei iniţiative de revizuire, adică a numărului suficient de semnături, în condiţiile legii, precum şi în privinţa respectării limitelor revizuirii cu privire la drepturile fundamentale ale cetăţenilor, care nu pot fi suprimate.

Asociaţia ACCEPT a solicitat Parlamentului să clarifice întrebarea care va fi pusă românilor la un eventual referendum, ce ar scoate România din spaţiul valorilor europene, pentru a evita confuzia dintre instituţia familiei şi instituţia căsătoriei.

"Regretăm că prejudecăţile societăţii au determinat Curtea să se dezică de standardele internaţionale de drepturile omului în materie de familie şi respect pentru demnitate umană. Hotărârile Curţii Europene a Drepturilor Omului, care stabilesc normele în materie de drepturi fundamentale, arată clar şi consecvent că dreptul la viaţă intimă, privată şi de familie al persoanelor LGBT trebuie recunoscut şi respectat printr-o formă de protecţie oferită de statele membre ale Consiliului Europei,” a declarat Romaniţa Iordache, vicepreşedinte al  Asociaţiei ACCEPT.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite