„Bebeluş cu două capete”, născut la Spitalul Elias din Capitală. Medici: „Un făt malformat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Elias nu au dorit să ofere informaţii suplimentare. FOTO: Arhivă
Reprezentanţii Elias nu au dorit să ofere informaţii suplimentare. FOTO: Arhivă

Un făt malformat s-au născut, miercuri, la Spitalul de Urgenţă Elias, din Capitală. Bebeluşul care avea două capete a decedat la scurt timp după naştere.

Copilaşul malformat a murit la scurt timp după naştere, conform unor surse din spital. Reprezentanţii Spitalului Elias au făcut următoarele precizări:

"În urma apariţiei în mediul public a unor informaţii confidenţiale cu privire la naşterea unui făt malformat în maternitatea SUU Elias, fapt ce a dus la interesul neavenit al mass-media, conducerea spitalului face următoarele precizări:

1. Familia implicată doreşte discreţie deplină asupra evenimentului. Prin urmare, nu vor exista comentarii cu privire la acesta.

2. Deoarece imaginile din sala de operaţie, destinate exclusiv specialiştilor, au fost difuzate în mediile sociale, încălcând grav obligaţia de păstrare a confidentialitatii, în spital se vă derula o ancheta interna pentru a lamuri circumstanţele care au permis aceasta".

Lumea medicală tratează cu maximă atenţie astfel de situaţii extrem de rare. În ultimul deceniu doar două cazuri de copii cu acest fel de malformaţie au fost aduşi pe lume, unul în Brazilia, în 2011 şi unul în India în 2014, relatează Gândul. Şansele de supravieţuire sunt în general minime.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite