Beatrice Mahler: Puţin probabil ca persoanele imunizate să repete vaccinarea anul acesta. Cercetările au indicat anticorpi opt luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Este puţin probabil ca persoanele vaccinate anti-COVID să repete vaccinarea în acest an, a declarat, luni, Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti. Medicul a explicat că din informaţiile de până acum, riscul infectării după vaccinare cu tulpina care a circulat este foarte scăzut, deoarece imunitatea este asigurată până la opt luni.

"Există pericolul ca cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul anti-COVID să se infecteze, pentru că vorbim de tulpini care îşi modifică structura, tulpini noi de virus care ameninţă ca fiind o nouă provocare pentru următoarea perioadă. Dacă vorbim însă de tulpina care a circulat până acum, riscul de infectare e mult scăzut şi puţin probabil să existe acest risc, pentru că organismul are imunitate", a spus Mahler, potrivit Digi 24.

Întrebată şi despre cât durează imunitatea după vaccinare, Beatrice Mahler a răspus că cercetările şi informaţiile publice de până acum "merg spre surprize pozitive, întrucât s-a constatat că există o acoperire a imunităţii cu anticorpi la opt luni". 

"Cercetarea se duce într-o direcţie utilă dacă vorbim de imunitate pe termen lung la vaccinuri. Se lucrează la o platformă în care producţia de anticorpi să se realizeze contra genomului viral şi nu a proteinei de la suprafaţa virusului, care poate suferi modificări, iar asta va duce la vaccinuri care să acopere imunitar răspunsul pe termen lung şi pentru mai multe tulpini. 

Puţin probabil să repetăm vaccinul în acest an. Vom vedea primele date şi rapoartele de la firmele producătoare privind persistenţa anticorpilor de la lotul de persoane luate în studiu, monitorizarea lor se face pe o perioadă mai lungă de timp. Atunci vom avea răspunsuri mai exacte", a explicat managerul Institutului "Marius Nasta". 

De asemenea, întrebată dacă cei care s-au vaccinat pot să îşi planifice fără riscuri un concediu pentru această vară, Beatrice Maher a răspuns că este posibil, dar cu rezerva de a ne informa cu privire la zonele unde vrem să călătorim, deoarece acolo pot fi şi alte tipuri de tulpini. Astfel că informarea trebuie să fie constantă, potrivit ei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite