Beatrice Mahler, avertisment pentru persoanele care au avut COVID-19: Unii dintre pacienţii care trec prin această infecţie rămân cu sechele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler

Managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti, Beatrice Mahler, a declarat, miercuri, că pacienţii care au fost infectaţi cu COVID-19 au şanse să rămână cu sechele după vindecare

”O parte dintre pacienţii care trec prin infecţia SARS-CoV-2 rămân cu sechele post-COVID, sechele pulmonare, în marea lor majoritate, mai ales la pacienţii care au avut forme critice de boală”, a declarat Beatrice Mahler.

Aceasta a precizat că în cazul persoanelor care s-au confruntat cu forme severe ale COVID-19 „este extrem de important consultul pneumologic, după momentul videcării. Această evaluare trebuie să se facă periodic”, arată libertatea.ro.

„Ultimele studii indică existenţa unei afectări vasculare prezentă în infecţiile SARS-CoV-2, afectare vasculară care nu se remite complet dacă vorbim de vasele pulmonare. Cel mai important simptom este oboseala la efort, dispneea, însă, în afară de dispnee s-ar putea să nu aibă niciun alt simptom”, a mai spus Beatrice Mahler.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite