BBC: Marea Britanie se pregăteşte să testeze terapia cu plasmă în Covid-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Germania, Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie a cerut persoanelor care s-au vindecat de Covid-19 să doneze plasmă pentru a studia posibilitatea terapiei pentru bolnavii aflaţi în stare gravă.

Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie a făcut un apel la donare de sânge pentru a putea recolta plasmă utilă în tratamentul împotriva Covid-19 al bolnavilor aflaţi în stare gravă. 

Apelul se adresează persoanelor care au fost bolnave şi s-au vindecat şi care au dezvoltat un anumit nivel al titrului de anticorpi în organism. Aceşti anticorpi existenţi în plasma sanguină i-ar putea ajuta pe ceilalţi bolnavi să se vindece de Covid-19. 

”Preconizăm că va fi folosită mai întâi într-o etapă de testare pentru a trata Covid-19”, potrivit unui comunicat al Serviciului Naţional de Sănătate, citat de bbc.com. 

”În cazul în care testarea clinică va fi aprobată, specialiştii vor putea verifica dacă transfuzia cu plasmă ar putea îmbunătăţi viteza de recuperare şi şansele de supravieţuire a pacienţilor cu Covid-19”, potrivit aceleiaşi surse.  

Printre instituţiile care vor să înceapă teste clinice se numără University Hospital of Wales şi Cardiff.  

Profesorul Robert Lechler, preşedinte al Academy of Medical Sciences şi director executiv al King's Health Partners, care include King's College şi trei mari spitale din Londra, speră de asemenea, să începă un astfel de trial clinic. 

Germania este prima ţară europeană care a făcut apel la donarea de plasmă sanguină pentru a testa eficienţa unei terapii destinată bolnavilor aflaţi în stare critică. Potrivit Euronews, această ţară va începe şi o testare pe scară largă a anticorpilor la noul coronavirus la nivelul celor care au avut boala, ca parte a măsurilor de relaxare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite