Băsescu şi Ghimpu vor merge la Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, se află marţi şi miercuri, într-o vizită oficială în România, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu. Prima zi a vizitei cuprinde convorbiri oficiale cu şeful statului român, urmate de o conferinţă de presă comună, la Palatul Cotroceni.

Ulterior, preşedintele interimar al Republicii Moldova va susţine un discurs în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului de la Bucureşti. În cursul dimineţii, Mihai Ghimpu va depune o coroană de flori la "Mormântul Ostaşului Necunoscut" din Parcul Carol I.

Mai citiţi şi:

Ghimpu nu mai merge la Moscova de 9 mai: Nu pot să uit toate nenorocirile, deportările, foametea

Băsescu glumeşte pe seama proiectului MJ privind ANI: "Deci pot să ţin secret că am apartament în Mihăileanu"

Tot marţi, preşedintele interimar al Republicii Moldova va participa la o întâlnire cu oamenii de afaceri români, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

De asemenea, Ghimpu va primi titlul "Doctor Honoris Causa" din partea Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, îi va oferi preşedintelui interimar al Republicii Moldova "cheia municipiului Bucureşti".

În cea de-a doua zi a vizitei sale în România, miercuri, Mihai Ghimpu se va întâlni cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Miercuri, Mihai Ghimpu şi Traian Băsescu se vor deplasa în judeţul Suceava, unde vor participa la ceremonia de depunere a unor coroane de flori la mormântul lui Ştefan cel Mare de la Mănăstirea Putna.

Cei doi preşedinţi se vor întâlni cu studenţii de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi vor vizita Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

La începutul acestui an, pe 27 şi 28 ianuarie, preşedintele Traian Băsescu a efectuat prima vizită oficială la Chişinău după instaurarea regimului democratic la conducerea Republicii Moldova, în 2009.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite