Bărbat mort din cauza COVID-19 după ce două spitale din Timişoara l-au trimis acasă deşi ambele l-au diagnosticat cu pneumonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA
FOTO EPA

Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara au refuzat să interneze un bărbat de 49 de ani, deşi ambele l-au diagnosticat cu pneumonie. Câteva zile mai târziu după ce a fost trimis acasă, bărbatul a murit, fiind confirmată infectarea cu coronavirus.

Printre ultimele patru decese în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus, se regăseşte şi un bărbat de 49 de ani care a murit acasă. Acestuia îi fusese refuzată internarea în două spitale din Timişoare, deşi ambele l-au diagnosticat cu pneumonie.

Potrivit informaţiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, bărbatul a venit pe 20 martie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara, unde i s-a pus diagnosticul de Pneumonie acută, după efectuarea unei radiografii. Mai departe acesta a fost trimis la Spitalul de Boli Infecţioase, care a confirmat diagnosticul. După ce bărbatul a informat că nu a călătorit în străinătate, acesta a fost trimis acasă, fără a fi testat pentru coronavirus.

Pe 24 martie, bărbatul a chemat un echipaj de ambulanţă care i-a recoltat proba de exudat, dar l-a lăsat acasă. Două zile mai târziu, acesta a decedat.

„Bărbat, 49 ani, din judetul Timiş, neinternat. S- a prezentat în data 20.03.2020 la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc si radiologic). I s- a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecţioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate şi nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acuta. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanţă, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeaşi dată. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă şi hipertensiune arterială)”, a transmis joi Grupul de Comunicare Strategică.

  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite