Banii vorbesc

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Bittman şi primarul Daniel Florea FOTO Recorder
Dan Bittman şi primarul Daniel Florea FOTO Recorder

Despre cancer şi bani falşi. „Treaba merge bine aicea, în Sectorul 5, toată lumea-i fericită (…) domnul primar face o treabă foarte bună“. Cuvintele lui Dan Bittman, moderator al semicentenarului Sectorului 5 din Bucureşti, activitate pentru care a încasat 11.000 de euro. Plus încă 11.000 pentru concertul susţinut alături de Holograf.

La o simplă căutare pe Internet găsim informaţii potrivit cărora concertul unei trupe rock costă între 1000 şi 5000 de euro. Şi aici vorbim despre trupele consacrate, de calibrul celor de la Holograf, nu despre trupe noi sau din zona underground. Diferenţa până la cei 22.000 de euro cât au încasat Holograf şi Dan Bittman pentru evenimentul PSD din Sectorul 5 sunt bani falşi. Bani nemunciţi, bani ce nu au nicio legătură cu valoarea de piaţă.

Clientelismul este o boală. Asemeni unui cancer, ne-a atacat mentalitatea şi sistemul de valori timp de 70 de ani. Îl regăsim şi îl întreţinem inclusiv prin concertele la care ne-am obişnuit să nu plătim şi prin micii gratis pe care îi mâncăm. Şi ar trebui să înţelegem că evenimentele care ni se oferă gratis ne costă, de fapt, mult mai mult.

Dăruieşte Viaţa se luptă cu cancerul. Gestul lor, de a refuza donaţia de 11.000 de euro menită să cureţe imaginea trupei Holograf, este unul de normalitate, de reacţie a sistemului imunitar în faţa bolii.

Ar trebui să privim şi altfel lucrurile: Dăruieşte Viaţa tocmai au fost ţepuiţi cu o donaţie de 11.000 de euro în bani falşi. Hai să îi ajutăm să îşi acopere paguba! Eu voi dona, donează şi tu!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite