Baconschi vrea ca 3 milioane de români să voteze prin corespondenţă

Baconschi vrea ca 3 milioane de români să voteze prin corespondenţă

Teodor Baconschi - ministrul Afacerilor Externe

Recensământul ne va arăta că 15% din români trăiesc în afara graniţelor, iar votul prin corespondenţă este un drept al lor, a declarat ministrul de externe aseară, într-un interviu la TVR.

Ştiri pe aceeaşi temă

Votul prin corespondenţă este un drept al celor trei milioane de români care trăiesc în afara graniţelor, a spus aseară ministrul de externe Teodor Baconschi, într-un interviu la TVR. „Recensământul ne va arăta că 15% din români trăiesc în afara graniţelor. Sunt trei milioane de compatrioţi care nu trebuie excluşi. Voi milita pentru implementarea acestei legi, a votului prin corespondenţă, în forma pe care am redactat-o la Ministerul de Externe.

Vezi părerea lui Baconschi despre zarzavaturile olandeze

Declaraţia sa vine după ce anul trecut, la congresul PDL din primăvară, Teodor Baconschi a spus că „sunt convins că proiectul legii votului prin corespondenţă îi va face pe românii din comunităţile de peste hotare să ne aducă nu 100.000 de voturi, cum ne-au adus rândul trecut, ci un milion de voturi. Este un obiectiv pe care îl putem atinge dacă vom reuşi să dăm acest necesar semnal de înnoire", a spus Baconschi, în discursul de susţinere a candidaturii sale la funcţia de prim-vicepreşedinte PDL.
Declaraţia sa de atunci l-a făcut pe liderul PNL Crin Antonescu să-i ceară demisia, pe motiv că proiectul legii votului prin corespondenţă „este gândit ca un instrument de a procura voturi în mod fraudulos pentu PDL", iar "un ministru de Externe nu poate face aşa ceva”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările