Avram Iancu a renunţat la cursa pe lacul Balaton din Ungaria, din cauza condiţiilor meteo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO:  Facebook
FOTO:  Facebook

Înotătorul Avram Iancu, care a plecat vineri spre Lacul Balaton, din Ungaria, pentru a stabili un nou record mondial la înot de anduranţă, a anunţat duminică, pe reţelele de socializare, faptul că nu a mai putut străbate acest lac din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Valurile puternice provocate de o furtună în larg se pot vedea în imaginile postate pe pagina de Facebook a înotătorului.

„Se anunţă rafale de 70 de kilometri pe oră. Cei care se ocupă de siguranţa acestei curse au zis că nu pot risca şi că trebuie să-l scoatem”, se aude în înregistrarea postată pe pagina de Facebook.
Polisportivul din Petroşani şi-a propus să străbată acest lac de două ori, încontinuu, timp de trei zile şi trei nopţi.

 „Mă simt excelent. Abia aştept să ajung în apă. Sunt încrezător în şansele mele. Recordul mondial la înot de anduranţă este de 67 de ore şi 16 minute, iar eu voi încerca să înot cel puţin un minut peste acest timp. Dacă îmi ajută bunul Dumnezeu, voi încerca să înot 72 de ore, adică trei zile şi trei nopţi”, a declarat Avram Iancu.

Sportivul s-a pregătit intens pentru acest moment din Marina Kenese Balaton, potrivit G4media.

Avram Iancu este şi primul om din lume care a parcurs înot Dunărea de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră fără costum de protecţie şi materiale ajutătoare.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite