Avizul pentru Legea vaccinării, amânat pentru o săptămână

Avizul pentru Legea vaccinării, amânat pentru o săptămână

Legea vaccinării e discutată de parlamentari FOTO Adevărul

Legea vaccinării s-a blocat în Parlament după ce Comisia pentru Drepturile Omului din Senat a refuzat să dea aviz pozitiv, pe motiv că în lege nu se preciează ce măsuri compensatorii se dau familiilor copiilor care fac efecte adverse în urma administrării vaccinurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În ultimele două săptămâni din luna august au fost vaccinaţi 43.664 de copii, este foarte bine. Mai există şi refuzuri la vaccinare, dar situaţia este clar una favorabilă. Au fost vaccinaţi copii din categoria de vârstă 9 - 11 luni, 1 - 4 ani şi 5 - 9 ani. Vom continua campania atât cât este necesar. Probleme cu vaccinul nu sunt, medicii de familie dispun de suficiente doze”, a declarat, pentru „Adevărul”, Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. 
 
Medicii şi părinţii înţeleg beneficiile vaccinării
 
Campania de vaccinare anti rubeolă-rujeolă-oreion pe care instituţia o derulează în această perioadă a fost şi subiectul discuţiei dintre ministrul Florian Bodog şi directorul Biroului Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Zsuszanna Jakab, care nu o dată a atras atenţia României asupra riscurilor la care expune ţările din jur prin nevaccinarea populaţiei la risc. 
 

De asemenea, cei doi oficiali au vorbit şi despre aprovizionarea cu vaccinuri şi acoperirea vaccinală, care a crescut în ultimele luni. „În discuţiile pe care le-am avut la nivel local, cu prefecturile, consiliile judeţene, direcţiile de sănătate publică şi toate autorităţile implicate în campanie, lumea a început să înţeleagă beneficiile vaccinării. Şi mă refer aici şi la medici şi la pacienţi. Poate că lipsa vaccinului i-a determinat pe medici să nu mai fie atât de angrenaţi în această activitate”, a explicat, pentru „Adevărul”, medicul Florin Buicu, şeful Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările